Nikola Simić prvak Centralne Srbije


29. jun 2015. SPORT – Nikola Simić, koji je prošle godine osvojio bronzanu medalju u disciplini 60 metaka ležeći malokalibarskom puškom, ove godine osvojio je šampionsku titulu na Prvenstvu Centralne Srbije u Kragujevcu. U ovoj disciplini nastupio je i junior Veljko Ilić i zauzeo četvrto mesto, a pucao je i trostav. Danica Denić, nije uspela da ponovi prošlogodišnji uspeh kada je bila prvakinja u trostavu i bronzana u ležećem, gde je ove godine bila četvrta. U obe discipline nastupala je i Natalija Tasić, najmlađa smederevska puškašica. Pištoljaši, Jasmina Grgić, Ana Alentijev, Ana Todorović i Petar Adamović, kvalifikaciona takmičenja odradili su na Prvenstvu Beograda, gde su nastupali kao gosti.

Nikola Simić, strelac Streljačke družine „Smederevo“, koji je prošle godine osvojio bronzanu medalju, ove godine osvojio je šampionsku titulu u disciplini 60 metaka ležeći, u konkurenciji seniora, na Prvenstvu Centralne Srbije, A program, koje je održano u subotu u zatvorenom malokalibarskom strelištu Streljačkog kluba „Čika Mata“ u Kragujevcu. Sa odličnim rezultatom od 618,9 krugova trijumfovao je ispred Nikole Ristića iz Streljačkog kluba „Vranje“ sa 613,5 krugova i Andrije Milovanovića iz Streljačkog kluba „Niš 1881“ sa 612,4 kruga. Ristić i Milovanović, sa istim rezultatom, zauzeli su prva dva mesta u juniorskoj konkurenciji, dok je treći bio Lazar Kovačević iz Streljačkog kluba „Jagodina 92“ sa 606,5 krugova. Četvrto mesto pripalo je smederevskom junioru Veljku Iliću sa 603,2 kruga. Ilić je nastupao i u trostavu 3 puta 40 metaka i zabeležio rezultat od 1098 krugova.

I smederevske juniorke puškom su nastupale u obe discipline. Danica Denić takođe je bila četvrta u disciplini 60 metaka ležeći sa 586,2 kruga, dok je u trostavu 3 puta 20 metaka imala rezultat od 516 krugova. Denićeva je prošle godine pobedila u trostavu, a u ležećem je osvojila bronzu. Natalija Tasić, koja je još uvek pionirka, u svojoj prvoj takmičarskoj sezoni malokalibarskom puškom u disciplini 60 metaka ležeći ubila je 581 krug, a nastupala je i u trostavu. Medalje i u ležećem stavu i u trostavu osvojile su Nevena Armuš (SK „Čika Mata“ Kragujevac) sa 604 ležeći / 569 krugova trostav, Jelena Cvetković (SK „Niš 1881“) sa 597,4 krugova / 551 krug i Milica Tasić (SK „Vranje“) sa 590,2 kruga / 518 krugova.

Pištoljaši, Ana Todorović, Ana Alentijev, Jasmina Grgić i Petar Adamović, svoja kvalifikaciona takmičenja za državno prvenstvo odradili su u Beogradu, na Strelištu „Careva ćuprija“, gde su nastupali kao gosti, odnosno van konkurencije. Najpre su u petak nastupile pištoljašice u disciplini sport pištolj, 25 plus 25 metaka. Grgićeva je imala 578 krugova, Alentijeva 556 krugova, a Todorovićeva 539 krugova. Dan kasnije nastupao je i junior Petar Adamović u disciplini pištolj slobodnog izbora i imao rezultat od 482 kruga.

Regionalna prvenstva bila su kvalifikaciona takmičenja za Prvenstvo Srbije u Novom Sadu. Juniorski šampionat održaće se 11. i 12. jula, a seniorski posle Šampionata Evrope u Mariboru, 1. i 2. avgusta.