Nezavisni sindikat Železare predlaže štednju, menadžment ćuti


01. oktobar 2015. PRIVREDA – Izvor: Blic – Nezavisni sindikat metalaca Železare Smederevo, pošto sa svojim predlogom ušteda očigledno nije naišao na razumevanje kod poslovodstva, obratio se otvorenim pismom javnosti.

Sindikat predlaže da štednja krene baš od njih, da se ukine mesto šefa stručne službe u sva tri reprezentativna sindikata, kao i da se broj sindikalnih poverenika sa sadašnjih 25 smanji na pet. Time bi se, tvrde u Nezavisnom sindikatu, na nivou Železare ostvarila ušteda od oko 18 i po miliona dinara godišnje.

– Ukidanjem samo radnog mesta šefa stručne službe u svim reprezentativnim sindikatima godišnje bi se uštedelo 3.752.000 dinara. Pitamo HPK “Inženjering” ko se odupire ovom predlogu? Srpski menadžment koji se plaši nekog sindikata, upravljački menadžment koji “ima svoj sindikat” ili gospodin Kamaraš, koji je prilikom preuzimanja upravljanja Železarom rekao da će na svakom mogućem mestu da se štedi, kako bi zaposleni što pre mogli da dele profit – navodi se u saopštenju Nezavisnog sindikata.