Nesmetana proizvodnja u Željezari Smederevo


06. februar 2012. PRIVREDA – Izvor: Agenicija Tanjug – Zbog nevremena Okružni štab za vanredne situacije za Podunavski upravni okrug zaseda od jutros, a gradski i opštinski čelnici u Smederevu, Smederevskoj Palanci i Velikoj Plani sastaće se tokom prepodneva, povodom proglašene vanredne situacije u čitavoj zemlji.

Kako je za Tanjug izjavio šef okružnog štaba za vanredne situacije Momir Radojković štab će pružiti stručnu i logističku podršku gradskom i opštinskim štabovima u Smederevu, Smederevskoj Palanci i Velikoj Plani. U slučaju potrebe, koordiniraće njihovu međusobnu saradnju i postupaće po naredbama i nalozima Republičkog štaba za vanredne situacije.

U nedelju je Štab za vanredne situacije u Smederevu, po preporuci Ministarstva prosvete, odlučio da od 6. do 10. februara nema nastave u smederevskim vrtićima, osnovnim i srednjim školama, potvrdio je za Tanjug pomoćnik gardonačelnika za obrazovanje, Dragan Stanić.

Takođe je odlučeno da se, u zavisnosti od broja predškolske dece koja se danas budu pojavila, napravi i raspored rada vrtića u okviru Predškolske ustanove “Naša radost”.

Na teritoriji grada Smedereva ima pet srednjih i 19 osnovnih škola, sa Muzičkom školom “Kosta Manojlović”.

U Smederevu od jutros zaseda i lokalni parlament sa jedinom tačkom dnevnog reda – zahtev Ju-Es-Stil Srbija za davanje saglasnosti za upotrebu imena grada u poslovnom imenu.

Ju-Es-Stil Srbija obratio se lokalnoj samoupravi zahtevom za davanje saglasnosti, po hitnoj proceduri, na upotrebu imena grada u poslovnom imenu, navodi se u obrazloženju predložene odluke.U zahtevu se navodi da je, “s obzirom na nedavne aktivnosti Vlade Srbije vezane za promenu vlasnika kompanije Ju-Es-Stil Srbija, neophodno što pre izvršiti preregistraciju svih izvršenih promena”.

Novo poslovno ime kompanije sadržaće ime grada i glasiće: Privredno društvo za proizvodnju i preradu čelika “Železara Smederevo d.o.o. Smederevo”.