Nemanja Živojinović najbolji pionir


03. april 2017. SPORT – U petom kolu četvrte Smederevske lige u streljaštvu najbolji pionir je bio Nemanja Živojinović sa 177 krugova. U konkurenciji pionirki konstantno najbolja je Katarina Milovanović, u ovom kolu pobedu su joj donela 174 kruga. Anđela Radojičić je najbolja mlađa pionirka sa 163 kruga, a Stefan Stojanović je najbolji mlađi pionir sa 145 krugova.

Nemanja Živojinović, učenik Osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj“ sa 177 krugova bio je najbolji pojedinac u petom kolu četvrte Smederevske liga u streljaštvu, koje je održano prošlog četvrtka na strelištu u Sportskoj hali Smederevo. Drugo mesto u konkurenciji pionira zauzeo je pobednik prošlog kola Lazar Beljić (OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“) sa 163 kruga, a treće Miloš Banković (OŠ „Branislav Nušić“) sa 156 krugova. U konkurenciji pionirki konstantno najbolja od početka lige je Katarina Milovanović, a za pobedu joj je u ovom kolu bilo dovoljno 174 kruga. Dunja Rajković (OŠ „J. J. Zmaj) je bila druga sa 161 krugom, a treća Teodora Čakarević sa 139 krugova. Milovanovićeva i Čakarevićeva su iz Osnovne škole „Branislav Nušić“. U kategoriji mlađih pionira Stefan Stojanović (OŠ „Jovan Jovanović Zmaj) je bio najbolji sa 145 krugova, koliko je na drugom mestu imao i Lazar Subotić (OŠ „Dr Jovan Cvijić“), ali sa slabijom poslednjom serijom. Slede Nikola Teomirović (OŠ „Ilija Garašanin“ Grocka) sa 140 i Nikola Tasić (OŠ „Dr Jovan Cvijić“) sa 117 krugova. Anđela Radojičić (OŠ „Ivo Andrić“ Radinac) je bila najbolja mlađa pionirka sa 163 kruga i boljom poslednjom serijom od Natalije Jovanović (OŠ „Dr Jovan Cvijić“), a treća je bila Ivona Bojić (OŠ „Sveti Sava“) sa krugom manje. Iva Marjanović (OŠ „Dositej Obradović“) je bila četvrta sa 144 kruga, Tara Jovanović (OŠ „Dimitrije Davidović“) peta sa 139 krugova.

U ukupnom plasmanu posle pet kola kod pionira je prvi Nemanja Živojinović sa 838 krugova, drugi je Lazar Beljić sa 683 kruga, treći Miloš Banković sa 640 krugova. Beljić i Banković imaju po jedno kolo manje, a za konačan plasman računa se pet najboljih rezultata iz sedam kola. Kod pionirki prva tri mesta zauzimaju Katarina Milovanović sa 852 kruga, Teodora Čakarević sa 672 i kolom manje je druga, a treća Dunja Rajković sa 432 kruga (ima dva kola manje). Lazar Subotić je najbolji kod mlađih pionira sa 705 krugova, a Stefan Stojanović koji ima kolo manje je drugi sa 539 krugova. Treći Milan Marić ima 444 kruga i dva kola manje. Kod mlađih pionirki najbolja je Anđela Radojičić (OŠ „Ivo Andrić“ Radinac) sa 813 krugova, Ivona Bojić (OŠ „Sveti Sava“) ima 796, a Natalija Jovanović (OŠ „Dr Jovan Cvijić“) sa kolom manje 615 krugova. Na kraju ligaškog takmičenja formiraće se jedinstvena grupa od po osam najboljih strelaca kod dečaka i devojčica prema šest najboljih rezultata iz sedam kola koji će se takmičiti za medalje na četvrtom Smederevskom kupu za mlađe kategorije.

U ekipnom plasmanu, u jedinstvenoj kategoriji pionira, najbolja je ekipa OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ sa 45 bodova, slede OŠ „Dr Jovan Cvijić“ sa 34, OŠ „Branislav Nušić“ 27, OŠ „Sveti Sava“ 22, OŠ „Dositej Obradović“ 19, OŠ „Dimitrije Davidović“ 18, OŠ „Ilija Garašanin“ Grocka 13, OŠ „Ivo Andrić“ Radinac 10 i OŠ „Branko Radičević“ 4 boda. Kod pionirki ubedljivo vodi OŠ „Branislav Nušić“ sa 40 bodova, slede OŠ „Ivo Andrić“ Radinac sa 31 bodom, zatim OŠ „Sveti Sava“ sa 29, OŠ „Dr Jovan Cvijić“ ima 21, OŠ „Branko Radičević“ 17, OŠ „Dimitrije Davidović“ 12, OŠ „Dositej Obradović“ 7, OŠ „J. J. Zmaj“ 6 bodova.

Za konačan ekipni plasman račun se šest naboljih rezultata. Liga u kojoj se takmiče deca osnovnoškolskog uzrasta, polaznici Škole streljaštva i pioniri Streljačke družine „Smederevo“ i Streljačkog kluba „Heroj Srba“ iz Smedereva, biće nastavljena šestim kolom koje će se održati u četvrtak, 20. aprila.