„Nedelja školskog sporta“ u smederevskim osnovnim školama


28. oktobar 2013. SPORT – Savez za školski sport Smederevo nastavlja sa realizacijom projekta „Sport u škole”, a uporedo se organizuje i „Nedelja školskog sporta”, takođe pod pokroviteljstvom Grada Smedereva.

Predstavnici Saveza sa školski sport Smederevo i pomoćnik gradonačelnika za sport Saša Momić obišli su u četvrtak Osnovnu školu „Heroj Sveta Mladenović” u Saraorcima.

Poseta je organizovana u okviru realizacije projekata „Sport u škole” i „Nedelje školskog sporta”, koje podržava Grad Smederevo i tom prilikom uručeni su sportski rekviziti za školske aktivnosti, odnosno lopte za fudbal i odbojku.

U petak su slične aktivnosti održane u Osnovnoj školi „Dimitrije Davidović”, u okviru obeležavanja Dana škole. Sportske rekvizite je uručio član Gradskog veća za omladinu i sport, proslavljeni smederevski rukometaš, Nenad Maksić.

Savez za školski sport Smederevo osmislio je sportske aktivnosti u „Nedelji školskog sporta” za sve gradske i seoske osnovne škole, a lokalna samouprava je pomogla materijalnim sredstvima za kupovinu sportskih rekvizita.

„Nedelja školskog sporta” realizuje se u svim osnovnim školama na teritoriji Grada Smedereva u skladu sa Zakonom o osnovnom obrazovanju.

Podsećamo da je projektom „Sport u škole” obuhvaćeno više od 800 učenika, od prvog do četvrtog razreda osnovne škole, a koja nisu organizovana u sportskim klubovima. Na realizaciji ovog projekta angažovana su 22 profesora fizičke kulture sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje.

Za realizaciju projekta „Sport u škole”, Grad Smederevo je u 2013. godini planirao 4.900.000,00 dinara.

Izvor: smederevo.org.rs