Nastavlja se suđenje optuženima u aferi “Indeks”


28. mart 2012. HRONIKA – Izvor: Agencija Tanjug – Nastavak suđenja optuženima u aferi “Indeks” zakazano je za danas u Višem sudu u Smederevu, gde bi trebalo da budu saslušani svedoci Tomislav Spasić i Borivoje Kostadinović, policijski službenici u Velikoj Plani.

Predlozi za izdvajanje dokaza u ovoj fazi postupka odbijeni su na pretresu pre pet dana i odlučeno je da se kao svedok sasluša Tomislav Spasić.

Spasiću, koga nazivaju svedokom-insajderom, po optužnici, prvooptuženi Saša Jovanović je ponudio da završi Pravni fakultet u Kragujevcu bez polaganja ispita, a da za uzvrat ne piše kriviču prijavu za nedozvoljenu trgovinu vozilima.

U pauzi prošlonedeljnog suđenja, zbog donošenja prethodne odluke, branioci Borivoje Borović i Momčilo Bulatović nisu se vratili na nastavak pretresa.

Optužena Dragana Petrović, nekadašnja profesorka Pravnog fakulteta u Kragujevcu, zamolila je sud da se odloži saslušanje svedoka Spasića, jer nije želela da on bude saslušan bez prisustva njenog branioca, advokata Borovića.

Petrovićeva nije prihvatila da se suđenje nastavi sa nekim od advokata sa zameničkim punomoćjem.

U smederevskom Višem sudu u toku je jedinstveni krivični postupak protiv 87 optuženih za 122 krivična dela, među kojima je 20 profesora Pravnog fakulteta u Kragujevcu i jedan iz Beograda.