Nakon požara, ponovo u klupama


24. septembar 2015. DRUŠTVO – Izvor: RTS – Đaci smederevske Osnovne škole “Dositej Obradović”, dvadesetak dana od početka školske godine, konačno su u školskim klupama. Naime, drugog septembra deo školske zgrade izgoreo je u požaru, a istraga je utvrdila da su ga podmetnula dvojica maloletnika.

Učenicima Osnovne škole “Dositej Obradović” iz Smedereva požar je praktično produžio raspust, a najmlađima je uskratio radost prvog kontakta sa školom. Prvacima je nastava u drugoj smeni, a đaci drugog ništa se manje nisu uželeli škole.

U požaru u Osnovnoj školi “Dositej Obradović” izgorele su učionice prvog i drugog razreda, trpezarija, biblioteka sa 14.000 knjiga i zbornica za niže razrede.

Iako je bilo mogućnosti i prostora nastava je obustavljena za sve učenike dok nisu obavljena sva bezbedonosna merenja i dok nije bila procenjena šteta. Predlog nadoknade nastave poslat je Ministarstvu prosvete.

Knjige za biblioteku stižu sa svih strana, ali nedostaju police. Najvažnije je da su sada đaci u svojim klupama i da su željni znanja sve ostalo će se nadoknaditi.