Na PATOSINEMI! ovog vikenda


29. avgust 2013. KULTURA – Bliži se prvi septembar, leto prolazi, a sa njim i naša prva PATOSINEMA! Nadamo se da ste uživali u njenom ambijentu, filmovima i pre svega u našem Smederevu na jedan drugačiji i zanimljv način.
U četvrtak od 20:15 je bila zakazana promocija publikacije “Smederevski kuvar – ulica sećanja” pozorišta PATOS, koja će zbog tehničkih problema biti odložena za predstojeću Smederevsku jesen. Novi termin i mesto će biti blagovemeno najavljeni.

NAPOMENA: Ukoliko vremenski uslovi ne budu bili povoljni, projekcija se otkazuje!

Do sledećeg leta se od vas opraštamo sa još četiri naslova ove nedelje, tako da iskoristite priliku i uživajte još malo i PATOSINEMI!

ČETVRTAK U 21:00

Film: KUHINJA SOULA (Nemačka, 99′, 2009) – komedija
Režija: Fatih Akin
Uloge: Adam Buzdukos, Moric Blajbtroj, Birol Inel…

Posle drama Glavom kroz zid i Na drugoj strani, Fatih Akin predstavlja jednu turbulentnu komediju. Jedan nemački ugostitelj grčkog porekla brani svoj Imbis “Soul Kitchen” od prodavaca nekretnina, porseke uprave i svog brata, kockara.

PETAK U 21:00

Film: CARIGRADSKA KUHINJA (Grčka, 108′, 2003) – komedija
Režija: Tasos Bulmetis
Uloge: Jorgos Koraface, Renia Luizidu…

Carigradska kuhinja je priča koja propagira uživanje u malim životnim radostima poput kuvanja, ali s gorkom pozadinom političkog sukoba Grka i Turaka. Film tako donosi jasnu poruku mira i tolerancije, pokazujući kako sukobi na razini politike mogu upropastiti lepe životne stvari.

SUBOTA U 21:00

Film: INTIMNI PUCANJ U GLAVU (Mađarska, 73′. 2009) – komedija
Režija: Péter Szajki
Uloge: Eszter Nagy-Kálózy, Tibor Gáspár, Zsolt Huszár…

Radnja filma se odvija u jednom danu. Četvorica muškaraca, nezavisno jedan od drugog, završavaju u noćnom klubu na kraju napornog dana. Seksualnost leži u osnovi priče svakog od njih.

NEDELJA U 21:00

Film: BELI DLANOVI (Mađarska, 97′, 2006) – drama
Režija: Szabolcs Hajdu
Uloge: Zoltán Miklós Hajdu, Kyle Shewfelt, Gheorghe Dinica

Potresna sportska drama koja na invetivan i originalan način preispituje duboke emotivne probleme vrhunskih sportista koji žrtvuju sve zarad uspeha. U centru pažnje je odnos trenera i vrhunskog sportiste koji se sprema za odlučujući momenat svoje karijere – Olimpijadu. Svetska kritika je istakla nekonvencionalan pristup temi i vizuelno bogatstvo filma.