Muzej dobio novi sajt


18. decembar 2012. DRUŠTVO – Novi veb sajt Muzeja u Smederevu realizovan je u okviru projekta Muzeja u Smederevu Smederevsko nasleđe na mreži. Integralna prezentacija kulturnog nasleđa na internetu, koji je finansijski podržan od Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije i Grada Smedereva. Autor projekta je Miroslav Lazić, kustos smederevskog muzeja.
Novi veb sajt implicira potpuno nov vizuelni identitet Muzeja na vebu, kao i nove forme komunikacije Muzeja kako sa najširom publikom tako i sa medijima i stručnom javnošću.

Vizija projekta Smederevsko nasleđe na mreži postavlja veb sajt Muzeja kao ključ identifikacije lokalne zajednice na vebu, a iz nje proističe misija prema kojoj je novi veb sajt jedinstvena i integrišuća komunikaciono-prezentaciona platforma smederevskog muzeja koja unapređuje očuvanje i prezentaciju nasleđa, materijalnog i nematerijalnog, pokretnog i nepokretnog, kao i polazna osnova za informisanje korisnika veba (interneta) o nasleđu Smedereva i smederevskog kraja. Ciljevi projekta su: povećano interesovanje za nasleđe smederevskog kraja i popularizacija značaja očuvanja nasleđa smederevskog kraja kod svih donosioca odluka i lokalnog stanovništva; nastavak umrežavanja smederevskih ustanova u kulturi koje se bave očuvanjem i prezentacijom kulturnog nasleđa sa ciljem predstavljanja njihovog rada na nekom budućem jedinstvenom internet portalu Smederevsko nasleđe; snaženje turističkih potencijala grada Smedereva i drugo.

Novi sajt možete da pogledate na adresi www.mus.org.rs