Muškarac za koga se sumnjalo da je noćas stradao u požaru jutros se iz treće smene pojavio na zgarištu u kome su mu stradale ćerka i žena


07. februar 2018. HRONIKA – Izvor: BKTV News – Tri osobe stradale su noćas u požaru koji je izbio u porodičnoj kući u Gogoljevoj ulici broj 2 u Smederevu.

Prema prvim sumnjama, pretpostavljalo se da su u požaru stradali supružnici Žikica i Milena Vasić, kao i njihova ćerka Sandra (29), koja je bila u drugom stanju. Međutim, u trenutku dok su vatrogasci gasili požar, a policija obavljala uviđaj, došlo je do potpunog preokreta u istarzi, kada se na povratku iz treće smene u ulici pojavio upravo Žikica Vasić, za koga se sumnjalo da je jedan od nastradalih.

“Čula sam kuknjavu jutros i izletela napolje. Videla sam Žikicu, živog, a svi smo do tog momenta mislili da je i on stradao u požaru. Potpuno je slomljen, kuka iz sveg glasa. Sad niko ne zna ko je treća osoba koja je nastradala noćas u požaru. Telo još nisu izneta, nisu identifikovana, a policija je blokirala celu ulicu, kaže za BKTVNews komšinica porodice Vasić.

Ona kaže i da Žikici, komšije još nisu rekle da se sumnja da su mu supruga i ćerka stradale.

“Laže ga narod da ih je odvezla Hitna pomoć, da se još ništa ne zna… Ne daju mu ni da priđe kući. On stoji na ulici, kuka i čupa kosu. Oseća on da njih više nema. Njegov lelek odzvanja, kida dušu”, kaže komšinica.

Sve komšije su okupljene oko dvorišta Vasića, ali policija nikome ne dozvoljava prilaz.

“Niko nam ništa ne priča. Znamo samo ono što su nam noćas rekli, da je unutra troje tela, jedno muško i dva ženska. Najverovatnije su Milena i njena ćerka Sandra, ali sad, kad se Žikica pojavio, niko ne zna ko je stradali muškarac”, kaže komšinica.

Ona kaže i da je požar izbio noćas, da su vatrogasci stigli brzo, ugasili vatru, ali da ukućanima nije bilo spasa.

“To je stara kuća, od tri odeljenja, ni kupatilo nisu imali. Žikica je skoro podigao kredit iz Železare i počeo da pravi novu kuću. Na proleće je trebalo prvu ploču da podigne, ali sad je sve otišlo, sad mu više ništa ne treba”, kaže komšinica.

Prema njenim rečima, Žikica i Milena imaju još dve starije ćerke.

“Jedna je udata u Austriju, druga sa mužem i decom živi tu u komšiluku. Najmlađa Sandra se nedavno udala, pre par meseci. Muž joj je iz jednog sela u okolini. Često su dolazili ovde, kod Sandrinih roditelja. Lepo su se slagali. Tek je ostala u drugom stanju, pre dva meseca. Ovo je velika tragedija. Svi su oni mnogo dobri ljudi, vredni. Šta se desilo, niko ne zna, ali strašna, užasna je ovo sudbina. Nama je kao komšijama teško, kako je tek Žikici, kaže komšinica