Mjuzikl “Mister Dolar” na kraju Nušićevih dana


27. april 2017. KULTURA – Poslednje veče takmičarskog programa na 34. Pozorišnom festivalu „Nušićevi dani“, 27. aprila, biće u znaku spektakla u kome učestvuje preko sto izvođača, mjuzikla „Mister Dolar“ Pozorišta na Terazijama koji je, prema komediji Branislava Nušića režirao Vladimir Lazić.

Nušićevo delo Lazić je adaptirao u formu libreta za mjuzikl, napisani su songovi koji čine sastavni deo radnje, a za potrebe mjuzikla komponovana je originalna muzika.

Кonstatacija iza koje stoji stvaralački tim mjuzikla je da se od vremena kada je Nušić pisao komediju ništa suštinski nije promenilo u društvu u kome je sve podređeno materijalnim interesima i u kome ugled, poštenje i moral ne znače gotovo ništa, samo se novac pokazuje kao još značajniji i uticajniji na tokove događaja u svetu. Put u „visoko društvo“ u kome novac neprekidno potvrđuje svoju moć, markiran je u predstavi uz pomoć muzičkih i koreografskih anranžmana, a malograđani, skorojevići, mračni tipovi, teme korupcije, pohlepe i medijske manipulacije čine milje o kome se progovara kroz kompleksno muzičko-scensko ostvarenje.

Predstava počinje u 20 sati, a cena ulaznice je 800 dinara.