Milovanović, Adamović i Ilić na međunarodnim takmičenjima


02. maj 2017. SPORT – Streljačka družina „Smederevo“ imaće troje predstavnika na značajnim međunarodnim turnirima koji će se održati tokom maja u Minhenu, glavnom gradu nemačke pokrajine Bavarska, Novom Sadu i Plzenu u Češkoj.

Sportski direktor streljačke reprezentacije Srbije Srećko Pejović saopštio je sastave reprezentacija koje će učestvovati na Svetskom kupu u Minhenu, kvalifikacijama za Evropsku ligu mladih u Novom Sadu i Međunarodnom takmičenju Olimpijskih nada koje će se održati u Plzenu u Češkoj. Na sva tri turnira Streljačka družina „Smederevo“ ima po jednog svog predstavnika u sastavu reprezentacije.
Prva će na vatrenu liniju najisukusnija, seniorka Jasmina Milovanović. Na čuvenom olimpijskom strelištu u Minhenu, glavnom gradu Bavarske, od 17. do 23. maja, održaće se drugi ovogodišnji Svetski kup. Milovanovićeva će nastupati u obe discipline pištoljem, vazdušnim i malokalibarskim.
Ove godine Petar Adamović je pozvan u sastav kadetske reprezentacije Srbije za kvalifikacije za Evropsku ligu mladih, koje će se održati u Novom Sadu od 19. od 21. maja 2017. godine. Adamović će se takmičiti u disciplini vazdušni pištolj.
Veljko Ilić je pozvan u sastav reprezentacije Srbije za Međunarodno takmičenje Olimpijskih nada koje će se održati u Plzenu u Češkoj. Takmičenje počinje 24. maja, a završava se 28. maja 2017. godine. Nastupiće u disciplinima vazdušnom i malokalibarskom puškom.
Milovanovićeva i Ilić su već nastupali na turnirima u Minhenu i Plzenu, a Adamović prvi put učestvuje u kvalifikacijama za Evropsku ligu mladih.