Milan Lukić pretio novinarima na Fejsbuku


06. jul 2014. HRONIKA – Izvor: Agencija Beta – Udruženje novinara Srbije (UNS) zatražilo je danas od policije i Osnovnog tužilaštva u Smederevu da hitno istraže navode četvoro smederevskih novinara o pretnjama koje je član Gradskog veća Smedereva Milan Lukić ostavio na društvenoj mreži “Fejsbuk”.

Dopisnici “Politike”, “Informera”, “Blica” i “Večernjih novosti” Olivera Milošević, Jelena Vasiljević, Miroslav Đordević i Jelena Ilić u pismu UNS-u naveli su da je Lukić, nakon što su objavili informaciju o njegovom privođenju, na Fejsbuku javno optužio novinare i medije da pišu neistine.

“Lukić je grubim i zlonamernim komentarima, uvredljive i neistinite sadržine, uz sliku ‘smrti sa kosom’, posredno pozvao na linč novinara koji su ovu informaciju objavili. Ovo je izazvalo brojne pretnje, vredanja i ponižavanje novinara,” navodi se u pismu.

Udruženje novinara Srbije je pozvalo Milana Lukića da spornu fotografiju i komentare ukloni sa svog Fejsbuk profila, a policiju i tužilaštvo da hitno reaguju.

UNS podseća da je za ugrožavanje sigurnosti pretnjom osobama koje obavljaju posao od javnog značaja zaprećena kazna od šest meseci do pet godina zatvora.