Milan Lukić podneo ostavku preko Fejsbuka


08. decembar 2015. DRUŠTVO – Izvor: Blic – Lider grupe građana „Koalicija za bolje Smederevo“ i član Gradskog veća zadužen za javna preduzeća Milan Lukić podneo je ostavku – iz Dubaija, objavljujući je na Fejsbuku.

Njegov čin je istorijski kada je ovaj smederevski gradski organ u pitanju jer je Lukić, kao jedan od čelnika uprave svoju nameru obznanio na najpopularnijoj svetskoj internet mreži koja ima više od 1,3 milijarde korisnika.

– Tačno je, podneo sam ostavku na Fejsbuku, a poslao sam im i imejl. Učinio sam to jer je Komisija za korupciju donela rešenje, koje je, doduše, u formi preporuke, da sam praktično u sukobu interesa. Radio-televizija Smederevo, čiji je vlasnik moj sin, nastavila je da prima subvencije iz budžeta grada, kao što je, uostalom, primala i poslednjih 20 godina, i ovo je moj moralni čin – potvrđuje Lukić odricanje od funkcije.

Lukićev sin je zaista vlasnik radija iz kojeg je potom proistekla televizija, a on je već duže vreme takođe u Dubaiju. Ipak, od toga zanimljivije deluju ostali razlozi ostavke koje je Lukić naveo.

Naime, Lukića je posebno pogodilo, kaže, „konstantno vrbovanje“ njegovih odbornika i funkcionera iz “Koalicije za bolje Smederevo” da pređu u SNS. Već je to jedan učinio, njegov prezimenjak – odbornik Dejan Lukić, kako tvrdi, samo da bi fudbalski klub kojem je on predsednik dobio više novca iz budžeta nego što mu sleduje.

Drugi dojučerašnji Lukićev saradnik u grupi građana, inače direktor Sportskog centra Smederevo, među naprednjake je prešao „da bi mogao da zapošljava članove familije“.

On je, tvrdi Lukić, baš na njegovo insistiranje smenjen na jednoj od sednica Gradskog veća, „ali se ispostavilo da je sve fingirano, a da se odluka o smeni ne sprovodi“.

– Prvo sam im poslao ostavku u pet redova, a onda sam seo i napisao im poruku ljudski, navodeći sve ove razloge – objašnjava Lukić.

Zbog toga što je u Dubaiju, Lukić neće prisustvovati sednici Gradske skupštine u naredni utorak i na kojoj bi o njegovoj ostavci trebalo da se raspravlja.

Ali s obzirom na to da naša administracija predviđa da svaki takav akt mora da bude potpisan, predat i zaveden na za to određenom mestu, gotovo je izvesno da će i pitanje Lukićeve ostavke biti ostavljeno za neku narednu sednicu.

Odgovor iz Smedereva na Milanovu ostavku – mejlom

– I pored dogovora koji smo imali da nam dostavite potpisanu ostavku na mesto člana Gradskog veća kako bismo je u skladu s Poslovnikom Skupštine razmatrali, niste istu dostavili potpisanu, te smo prinuđeni da na sednici Skupštine razmatramo inicijativu Agencije za borbu protiv korupcije – napisao je u mejlu predsednik Skupštine Branče Stojanović kao odgovor Milanu Lukiću.