„Milan Blagojević“ optužuje „Gorenje“ da ucenjuje trgovce


08. februar 2013. PRIVREDA – Fabrika „Gorenje“ otkazom ugovora za 2013. godinu preti veletrgovcima koji kupuju nove veš-mašine i električne šporete iz srpskog „Milana Blagojevića“ iz Smedereva, tvrdi direktorka smederevske fabrike Sofija Stančić.

Naglašavajući da je apsolutno za zdravu konkurenciju, Sofija Stančić zahteva da nadležni reaguju i oštro kazne ucene kojima se služi „Gorenje“, a u nameri da obezvredi smederevsku fabriku, koja postoji čitav vek u Srbiji i koja je sinonim proizvodnje šporeta na čvrsto gorivo.

– „Milan Blagojević“ iz Smedereva je odlučio da na srpsko tržište izađe sa veš-mašinama koje se proizvode u Italiji pod MBS brendom – objašnjava Stančićeva. – Ispostavilo se, međutim, da je „Gorenje“, da bi nadoknadilo pad prometa sopstvenih proizvoda, odlučilo da potpuno neposlovno počne sa ucenama prema domaćim veletrgovcima, čime praktično dovodi u pitanje plasiranje novog proizvoda iz „Milana Blagojevića“.

Pozdravljajući to što je fabrika „Gorenje“ uposlila naših 500 radnika, Sofija Stančić ipak osuđuje pokušaj stvaranja monopola zbog čega bi državne službe, pre svih one o zaštiti konkurencije, trebalo odmah da reaguju.

Kompanija „Gorenje“ nije želela da se oglašava povodom optužbi fabrike „Milan Blagojević“ da ucenom veletrgovaca narušava konkurenciju na tržištu.

U odgovoru navedeno je da „Gorenje“ ne želi da komentariše saopštenje koje je danas dostavila smederevska fabrika „Milan Blagojević“. „Blic“ je pokušao da proveri optužbe direktorke Stančić kod jednog od najvećih srpskih trgovaca belom tehnikom „Tehnomaniji“, ali u ovoj firmi su nam rekli da „nemaju takvih iskustava, o kojima govori menadžment „Milana Blagojevića“.

Izvor: Blic