Medalje za smederevske strelce


29. mart 2018. SPORT – Nova generacija strelaca „Smedereva“, koju uspešno predvodi Veljko Ilić, potvrdila je svoj kvalitetet i na Prvenstvu centralne Srbije u B programu, koje je u nedelju održano u Ćupriji. Ilić je pobedio u kategoriji mlađih juniora vazdušnom puškom sa 591 krugom. Srebrnu i bronzanu medalju osvojili su strelci kragujevačkog „Čika Mate“, Dušan Dimitrijević sa 590 i Bogdan Jovanović sa 586 krugova. Ukupno je nastupilo 15 strelaca. U kategoriji kadeta kragujevčani i smederevci su zamenili odličja. Zlato je odneo Marko Ivanović sa 580 krugova, a srebro i bronzu naši strelci Nemanja Živojinović sa 571 krugom i Nemanja Adamović sa 569 krugova. Sa 541 krugom, treći član kadetske ekipe „Smedereva“ Lazar Beljić, bio je deveti u konkurenciji 12 kadeta. Mlađi juniori ekipno su drugi, dok su kadeti prvaci Centralne Srbije. Vazdušnom puškom sa 395 krugova Natalija Tasić je bila četvrta u konkurenciji 12 kadetkinja.

U takmičenju vazdušnim pištoljem nije bilo dovoljno učesnika, pa je izostala dodela medalja. U konkurenciji kadeta Dušan Bojić je bio najbolji sa 534 kruga, a takmičio se i u konkurenciji mlađih juniora, gde je nastupio i naš Miloš Nikolić. Najbolji rezultat kod mlađih juniorki imala je Nina Stanisavljević iz SK „Bor 030“ iza koje su se plasirale naše devojke Tijana Dimitrijević sa 316 krugova, a zatim i Katarina Milovanović i Teodora Čakarević.
Regionalno prvenstvo je kvalifikaciono za Prvenstvo Srbije, koje će se održati 15. aprila u Beogradu, a ovog vikenda, u nedelju 1. aprila, u Novom Sadu održaće se Finale Kupa Srbije, za koje su se plasirali Veljko Ilić, Natalija Tasić, Dušan Bojić i Katarina Milovanović.