Mali fudbal: KMF Smederevo – Futsаl klub Kolubаrа 2:8


18. decembar 2012. SPORT – U četvrtom kolu futsal prvenstva Srbije najveće iznenađenje napravila je ekipa Kopernikusa koja je u gostima pobedila Marbo Intermezzo sa 3:2.

U petak u Kragujevcu domaći Ekonomac je bez problema uknjižio nova tri boda protiv novog prvoligaša Bečeja rezultatom 7:1.

Kolubara je došla u Smederevo sa samo šest igrača i do vrha napunila mrežu domaćih, 8:2. Kolubara je ovim trijumfom nadoknadila neplaniran poraz u prošlom kolu u Lazarevcu od Pirota, a Smederevu preostaje ozbiljno prestrojavanje postojećih snaga.

Jedini meč bez pobednika viđen je u Pirotu, gde je domaćin odigrao 2:2 protiv Tango Limana iz Novog Sada. Nakon četiri kola agilni piroćanci nalaze se na visokom trećem mestu i pokazali da će u nastavku prvenstva biti “tvrd orah“ za sve protivnike.

Vik Naisus nastavlja pobedničku seriju. U Nišu ceh je platila ekipa Vranja rezultatom 4:1. Nišlije su uz ekipu Ekonomca, jedini sa sve četiri pobede od početka sezone. Vranju preostaje da zbije svoje redove i u nastavku prvenstva nadoknadi propušteno.

Drugi prvoligaš iz Niša, ekipa Kopernikusa na gostovanju osvajaču domaćeg Kupa Marbo Intermezzu pomrsila je račune. “Kafedžije“ su igrale znatno oslabljene zbog čega su ostale bez plena u svojoj dvorani “Šumice“, gde su Nišlije bile bolje rezultatom 3:2. Sjajnu partiju pružio je golman gostiju Dušan Stojković.

Rezultati četvrtog kola:

KMF Ekonomаc 7 : 1 KMF Bečej
KMF Smederevo 2 : 8 Futsаl klub Kolubаrа
KMF Pirot 2 : 2 KMF Tаngo Limаn
KMF VIK Nаissus 4 : 1 KMF Vrаnje
KMF Mаrbo Intermeco 2 : 3 KMF Kopernikus Vidre

Parovi petog kola Prve futsal lige Srbije:

Kolubara – Marbo Intermezzo
Tango Liman – Smederevo
Vranje – Pirot
Bečej – Vik Naisus
Kopernikus – Ekonomac

TABELA:

1. Ekonomac 12
2. Vik Naisus 12
3. Pirot 7
4. Kolubara 6
5. Kopernikus 6
6. Tango Liman 4
7. Marbo Intermezzo 4
8. Bečej 3
9. Vranje 3
10. Smederevo 1

Izvor: B92