Majka ranjene devojke: Pretio je da će se ubiti ako Aleksandra ne bude sa njim


18. novembar 2014. HRONIKA – Izvor: Večernje novosti – u penziji Zoran Stanković (49), pucnjima iz policijskog pištolja teško je ranio svoju bivšu devojku Aleksandru Lazić (28), a potom pucao sebi u glavu, zadobivši povrede od kojih je ubrzo preminuo u bolnici, dok se lekari bore za život devojke. Zločin se dogodio u Aleksandrinoj kući u selu Lipe kod Smedereva, a motiv je, najverovatnije, neuzvraćena ljubav.

Tragičan kraj intimne drame dogodio se u utorak ujutro, oko 7.30. Prema svedočenju Aleksandrine majke Milice, Zoran je ušao u kuću jer su vrata bila otključana i tražio od nje da probudi Aleksandru. Milici je rekao da želi da joj se izvini jer ih je ranije maltretirao.

Žena je, svedoči, pokušala da ga izbaci iz kuće, ali je on na silu ušao.

– Izgurao me je napolje u pidžami i potrčao za Sanjom koja se, probudivši se i videvši šta se događa, pobegla u kuhinju. Zaglavio je vrata leđima i samo sam čula pucnje. Kada sam ušla, ležali su na podu u lokvi krvi, oboje – priča plačući Milica.

Prema saznanjima “Novosti”, Zoran je jednim hicem pucao Aleksandri u glavu, a zatim i sebi ispalio metak u čelo. Kada je došla policija i lekari, oboje su davali znake života. Sa teškim povredama, Hitna pomoć je odmah prebacila dvoje bivših ljubavnika u Urgentni centar u Beogradu, gde je, nakon prijema, Zoran preminuo. Aleksandrino stanje je teško, a lekari se, do zaključenja ovog broja, bore za njen život.

Svuda po predsoblju i kuhinji gde se odigrala drama, u utorak su bili vidljivi tragovi krvi. Aleksandra je, po svemu sudeći, pokušala da se odbrani jer je u kuhinji ostao nered. Jedan od dva metka završio je u plafonu. Zločin je, saznajemo, izvršen službenim pištoljem Zoranovog sina zaposlenog u policiji.

Zoran je iz sela Osipaonica, oženjen je i ima odraslu decu. Bivši je policajac, a radio je u Odeljenju saobraćajne policije. Zbog malverzacija na poslu, 2001. je suspendovan, a kasnije i penzionisan. Jedno vreme radio je u Italiji.

U razgovoru sa reporterima “Novosti”, Aleksandrina majka Milica posvedočila je da su Zoran i njena kćerka bili u vezi. Nije ga, veli nesrećna žena, poznavala do pre mesec dana.

– Tada sam ga prvi put videla, bio je ovde, pretio da će ubiti i nju i sebe jer Aleksandra nije htela da bude sa njim. Posle toga je završio na psihijatriji. Nisam znala da je izašao iz bolnice – priča majka iščekujući vesti o kćerkinom stanju.

O pretnjama, govore Lazići, obaveštena je i policija.

– Pre dva meseca je bukvalno oteo iz kafića u Smederevu u kome je radila, i ubacio u automobil. Tada je izbavio gost kafića – priča Aleksandrin brat Dragan.

Aleksandra ima dva sina iz dva braka. Starijem je deset godina, i samo petnaestak minuta pre tragedije, baka ga je ispratila u školu. Mlađi sin, koji ima četiri godine, je kod oca.