Lažni policajac uzimao “mito”


14. april 2014. HRONIKA – Izvor: Agencija Beta – Policija je u Smederevu uhapsila žitelja Velike Plane Aleksandra P. (35) iz tog mesta zbog osnovane sumnje da se lažno predstavljao kao policajac.

Aleksandar P. je inspektorima pružio otpor i pokušao da pobegne, ali je savladan i priveden. Jedan inspektor je pritom lakše povređen, te će protiv osumnjičenog, pored prijave zbog lažnog predstavljanja, biti podneta i krivična prijava zbog ometanja ovlašćenog službenog lica u obavljanju poslova bezbednosti, javlja Beta.

Privedeni i njegov saučesnik za kojim se traga, terete se da su sinoć oko 19.30 sati, na auto-putu kod motela Lozovička česma, neovlašćeno koristeći svetlosne treptače koju koriste službena vozila MUP-a, zaustavili putničko vozilo švajcarskih registarskih oznaka.

Tada se Aleksandar P. predstavio vozaču kao policajac i tražio 100 evra “da mu ne bi pisao prijavu za prebrzu vožnju”. Vozač mu je rekao da ima samo 2.000 dinara što je osumnjičeni prihvatio i uzeo.

Osumnjičeni su, po saznanjima policije, oštetili više vozača, uglavnom stranaca koji to mahom nisu prijavili.

Osumnjičeni Aleksandar P. će u zakonskom roku biti priveden Osnovnom javnom tužiocu u Velikoj Plani.

Iste osumnjičene su pripadnici PU u Smederevu uhapsili i decembra prošle godine zbog identičnih krivičnih dela, zbog čega je krivični postupak u toku.