Kurćubić: Smederevo u dobroj formi


20. april 2013. SPORT – Izvor: B92, Beta – Trener fudbalera Spartaka Petar Kurćubić ne ulazi opušteno u meč sa Smederevom.

Kurćubić je u petak rekao da njegovu ekipu u 24. kolu Superlige očekuje teška utakmica u nezgodnom momentu.

Iako Smederevci nisu pobedili od 10. novembra, i imaju jedan bod u poslednjih 11 kola, trener “Golubova” je izuzetno oprezan, jer ni forma njegove ekipe nije obećavajuća.

“Pred nama je, za nas izuzentno značajna i teška utakmica. Značajna zbog toga što pre svega nosi tri boda i dolazi nam u situaciji kad iza sebe imamo četiri vezana poraza, i normalno da sve sem tri boda u utakmici sa Smederevom, koje je poslednje na tabeli i ispalo u niži rang takmičenja, za nas je apsolutni neuspeh”, kazao je Kurćubić.

“Teška će biti sigurno iz tog razloga, upravo kad imate ovakvog protivnika i utakmicu u kojoj ste izraziti favoriti, kada je sve sem naše pobede neuspeh, možete da uđete u problem da odigrate ili previše stegnuto ili previše nervozno, sa druge strane kad igrate protiv ekipe koja je poslednja na tabeli bez obzira na njen kvallitet, može da dođe do opuštanja”, dodao je on.

Smederevo je u dobroj formi, smatra Kurćubić, koji dodaje da je za njegov tim najbitnije da postignu gol na vreme.

“Poslednje dve utakmice, koje su igrali, odigrali su potpuno ravnopravno i sa Crvenom zvezdom i Hajdukom, ali su izgubili u poslednjim minutima utakmice. Upravo to bismo mi hteli da izbegnemo u nedelju, da to rešimo ranije ako možemo, tako da ćemo od prvog minuta napasti sa jednom željom da tu utakmicu pobedimo i upišemo tri boda”, kazao je Kurćubić.

On je rekao da još nije odlučio koji će igrači igrati protiv Smedereva i dodao da ga raduje što na raspolaganju ima ceo sastav.

“Prvi put u nastavku prvenstva imamo na raspolaganju kompletan tim. Svi igrači su u konkurenciji, posle treninga ćemo videti koji su igrači najbliži prvoj postavi”, rekao je Kurćubić.

Spartak je u prvoj polusezoni bio vrlo dobar, ali od 17. novembra ima seriju loših rezultata – 1 pobeda i 3 remija u 11 mečeva lige i kupa. Posle martovskog trijumfa nad Novim Pazarom Spartak je vezao četiri nesupeha i prvi put u sezoni pao u donju polovinu tabele, sa samo četiri boda iznad zone ispadanja.

Fudbaler Spartaka Nemanja Čović rekao je da ekipa protiv Smedereva želi da vrati samopouzdanje posle četiri vezana poraza u šampionatu.

“Posle male krize rezultata, dočekujemo Smederevo to je za nas veoma važna utakmica što se tiče i stanja na tabeli i samopouzdanja mi ćemo sve probati da pobedimo. I što je i sam šef rekao veoma bitna utakmica. Možda kad vidite tabelu, pomislite da je ekipa Smedereva loša i da je ova utakmica rutinsko osvajanje tri boda ali verujete da to nije tako”, rekao je Čović.

U devet dosadašnjih mečeva Spartak je mnogo uspešniji, sa 6 pobeda i jednim porazom. U Subotici Smederevo oš nije uzelo bod, uz gol razliku 10:3 za Plave golubove.

Utakmica između Spartaka i Smedereva igraće se u nedelju u Subotici od 16.00.