Krivična uzbunjivaču zbog korupcije?!


13. septembar 2014. HRONIKA – Izvor: Večernje novosti – Ministarstvo građevinarstva zatražilo je od MUP-a pokretanje disciplinske i krivične odgovornosti protiv Vladana Cvetkovića, inspektora Sektora za vanredne sitaucije, koji je kao građanin podneo više krivičnih prijava protiv državnih i lokalnih funkcionera zbog sumnji u korupciju i nezakonitu izgradnju skladišta gasa u Smederevu. Cvetković, koji ima status uzbunjivača, tvrdi da je ovo pokušaj odmazde, i traži zaštitu državnih organa.

Antikorupcijski tim Ministarstva građevinarstva dostavio je 25. jula Sektoru za vanredne situacije MUP-a izveštaj kojim ih upoznaje sa postupcima Vladana Cvetkovića, kako bi pokrenuli odgovarajuće disciplinske i mere krivične odgovornosti protiv njega. Ministarsvo iznosi sumnje u Cvetkovićeve interese, posebno jer, kažu, ne živi u blizini spornog skladišta. Ministarstvo izražava i sumnju u njegovu povezanost sa konkurentskom firmom koja se obratila skoro identičnim zahtevom, odnosno prijavom protiv „Petrol LPG“.

Vladan Cvetković je, zbog ovoga, podneo zaštitniku građana predstavku protiv potpredsednice Vlade i ministarke građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorane Mihajlović zbog, kako kaže, ugrožavanja ustavnih prava.