Krivična prijava zbog napada na policajce


30. novembar 2011. HRONIKA – Izvor: Tanjug – Smederevska policija podnela je kričnu prijavu protiv Smiljkovića (36) zvanog Lađar zbog napada na policajca i 42 krađe na područiju Smedereva.

Inspektori Policijske uprave u Smederevu podneli su Osnovnom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv Dejana Smiljkovića (36) zvanog “Lađar” iz Suvodola, koji je po poternici uhapšen 2. novembra, kada je izvršio krivično delo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.

Kako je navela policija, Smiljković je 2009. godine pobegao iz zatvora, i osumnjičen je da je od tada do hapšenja, sa nekoliko saučesnika, izvršio 42 uglavnom teške krađe na području Smedereva.

Najčešće mete ove grupe bile su kuće, čiji su vlasnici u inostranstvu, zatim manje benzinske pumpe, mesne kancelarije, škole, ambulante, prodavnice prehrambene robe.

Iz kuća je kradena tehnička roba, alat, oružje, novac, a iz benzinskih pumpi cigarete, akumulatori, motorna ulja. Takođe, iz mesnih kancelarija je odnošen novac, iz škola kompjuteri, a iz ambulanti lekovi. Sva ova roba je, uglavnom preko nekoliko pomagača, preprodavana, dok je cigarete, hranu i piće iz prodavnica Smiljković koristio za svoje potrebe.

Predmeti krađa su bile i poljoprivredne mašine, dva traktora i jedan berač, kao i 3.000 komada sadnice jabuke. Interesantno je da su jedan isti traktor ukrali dva puta, jednom da bi odvukli berač, nakon čega su traktor ostavili, a nakon nekog vremena su ponovo došli po traktor i preprodali ga.

Takođe, ukradene sadnice jabuke nađene su zasađene na njivi tasta jednog od Smiljkovićevih saučesnika.

Smiljković se krio u atarima sela Osipaonica, Mihajlovac, Lunjevac, Drugovac i Vlaški Do. Koristio je nekoliko automobila, koje je ukrao ili kupio iz inostranstva, a najčešće “Ford mondeo” karavan sa pogonom na četiri točka, kojih je imao dva komada, i u kojima je i čuvao ukradenu robu.

Deo nađenih predmeta je vraćen vlasnicima, dok se za ostatak čeka dolazak vlasnika iz inostranstva, saopštila je smederevska policija.