Kreativni kurs gitare


03. oktobar 2015. KULTURA – Gitar Art Festival organizovao je Kreativni Kurs KLASIČNE i AKUSTIČNE gitare, sa ciljem da omogući standardizovanu i metodološki inovativnu muzičku edukaciju za decu i odrasle. Kroz dugogodišnje iskustvo festivala, kao i saradnju sa Ambasadom Sjedinjenih Američkih Država u Beogradu i sa prestižnom američkom Džejkobs muzičkom školom Univerziteta u Indijani, stvorili smo metode nastave i rada koje su potvrđene kao veoma uspešne i interaktivne. Svako može da postane gitarista. Kreativni Kurs Gitare se održava već 4 godine u 20 gradova Srbije. Do sada je kroz ovaj interaktivan program prošlo više od 1000 polaznika, koji su naučili da sviraju gitaru, imali mogućnost da učestvuju u radionicama sa velikim gitaristima i posećuju mnogobrojne gitarske koncerte. Kursevi su namenjeni potpunim početnicima, ali i gitaristima koji žele da prodube i unaprede svoje sviranje. Grupe se formiraju prema uzrastu (deca i odrasli), kao i prema nivou iskustva i znanja polaznika (osnovni i napredni kursevi).

Pozivamo na promociju i upis, U UTORAK 6. OKTOBRA, u Koncertnoj dvorani Centra za kulturu od 20 časova, gde će se prisutnima predstaviti projekat koji će se od meseca oktobra biti organizovan u gradu. Prvih 10 prijavljenih polaznika dobija gitaru na korišćenje. Instrumenti su donacija Ambasade, koja zajedno sa Gitar Art Festivalom želi da propagira koncept „Gitara za sve!“.Polaznici se mogu informisati i prijaviti na Kreativni Kurs Gitare putem telefona: 011 2206248 i 064 1956921 ili putem mejla: kurs@gaf.rs.

Sa polaznicima u Smederevu radiće Dušan Popović Lipovac, profesor gitare, kome se takođe mogu poslati prijave na mejl: dule90@gmail.com ili telefonom na 062/515-348.

Kreativni Kurs Gitare prati kalendar školske godine, što znači da se program odvija u vremenskom interval od septembra, a završava tokom juna. POLAZNICI SE KURSU MOGU PRIKLjUČITI TOKOM CELE GODINE, POŠTO SE NOVE GRUPE KONSTANTNO ORGANIZUJU.

U sklopu svog programa Kreativni Kurs Gitare organizuje:

• 62 časa gitare. (Časovi se održavaju dva puta nedeljno u ukupnom trajanju od 60 minuta).

• 8 časova dodatne nastave. (Dodatni časovi se organizuju jednom mesečno u cilju da svaki polaznik ima mogućnost da nadoknadi izgubljene časove, a oni se organizuju svake poslednje subote u mesecu).

• 2 velika koncerta Kreativnog Kurs Gitare. (Novogodišnji i završni nastup).

• Gitar Art Dej – Beograd (Polaznici imaju organizovana predavanja kod najvećih gitarista sveta, radionice, posetu večernjem koncertu na festivalu i svoj KKG koncert).

• Gitarijada – Zaječar (Učestvovanje na gala koncertu na 50. Gitarijadi Zaječar, saviše od 300 gitarista i sa solistima velikim gitarskim zvezdama. )

Časovi se održavaju dva puta nedeljno u trajanjuod 55 minuta u okviru grupne nastave (od 6 do 10 učenika). Svaki polaznik dobija udžbenik KKG, kao i mogućnost posećivanja koncerata i radionica vezanih za gitaru. Polaznici koji nemaju svoj instrument imaju mogućnost da po povoljnim cenama iznajme gitaru. Mesečni troškovi pohađanja Kreativnog Kursa Gitare iznose 3.000 dinara.