Komplet medalja za smederevske strelce


03. april 2018. SPORT – Odličan nastup strelaca „Smedereva“ na finalnom turniru u okviru Kupa Streljačkog saveza Srbije, u B – razvojnom programu u Novom Sadu, rezultirao je osvajanjem kompleta medalja. 

Najsjajnije odličje zablistalo je na grudima Veljka Ilića, pa je u svojoj sportskoj karijeri upisao još jednu titulu pobednika Kupa Srbije za mlađe juniore puškom. Ilić se u finale plasirao sa trećeg mesta u osnovnom delu, gde je pogodio solidnih 613,4 kruga. Već posle druge finalne serije od pet hitaca preuzeo je vođstvo u finalu i samo jednom, posle 20-og hica, prepustio ga Dušanu Dimitrijeviću iz Streljačkog kluba „Čika Mata“ iz Kragujevca, sa minimalnim zaostatkom od 0,1 kruga. Kragujevčanin je međutim, u naredna dva hica pogodio dve devetke, a naš strelac centre, preuzeo ponovovratio se na lidersku poziciju, a Dimitrijević je završio takmičenje sa bronzanom medaljom. Pretekao ga je Đorđe Savić, strelac kosjerićke družine „Oko sokolovo“, koji je ostao u borbi za zlato sa našim strelcem, sa minusom od 1,1 krug. Pretposlednjim hicem oba strelca su pogodila desetke, tako da je razlika i pred poslednji, 24. hitac ostala ista. Savić je poslednjim hicem pogodio 10,1 a Ilić 10,0 i osvojio zlatnu medalju i drugu uzastopnu titulu pobednika Kupa Srbije za mlađe juniore.
U takmičenju kadetkinja puškom, zablistala je Natalija Tasić. Sa odličnih 413,2 kruga osvojila je srebrnu medalju i ponela titulu vicešampionke. Bolja od nje je bila Lara Canić iz SK „Niš 1881“ sa 414,3 kruga. Bronzanu medalju osvojila je Teodora Vukojević iz kragujevačkog „Čika Mate“ sa 411,5 krugova. U kadetskoj kategoriji ne pucaju se finala. 


Dušan Bojić
, koji je briljirao cele sezone u takmičenju kadeta vazdušnim pištoljem, i osvojio medalje u sva tri kola kupa koja su prethodila finalu – ostao je bez postolja. Sa nešto slabijim rezultatom u osnovnom delu, 518 krugova, bio je četvrti. Taj rezultat mu je međutim, bio taman dovoljan za plasman u finale mlađih juniora, sa osmog, poslednjeg mesta. Kako se finale puca od nule, naš strelac se hrabro upustio u borbu za medalje, uglavnom vrebao svoju šansu iz sredine tabele i na kraju zasluženo došao do bronzanog odličja.
U finalu domaćeg kupa za mlađe kategorije još je učestvovala i
Katarina Milovanović, koja je sa 298 krugova zauzela osmo mesto u kategoriji kadetkinja vazdušnim pištoljem.
Sezona takmičenja vazdušnim oružjem u B programu završava se državnim prvenstvom koje će se održati 15. aprila u Beogradu.