“Komiko” spreman da plati penale


03. jul 2012. PRIVREDA – Kompanija “Komiko oil” predložiće Smederevu da iznos za zakup zemljišta za rafineriju plati do 15. avgusta uz zateznu kamatu za svaki dan kašnjenja.

Ni posle opomene od osam dana, “Komiko oil” nije uplatio 652 miliona dinara za zakup zemljišta za gradnju rafinerije nafte u Smederevu. Nezvanično se saznaje da će investitor predložiti danas gradu da taj iznos plati do 15. avgusta uz zateznu kamatu za svaki dan kašnjenja.

Gradske vlasti Smedereva su ranije najavile da će poštovati zakon, pa bi već u sredu, kada ističe rok, gradski pravobranilac trebalo da podnese tužbu za raskid ugovora.

Međutim, pošto taj proces traje, ako “Komiko oil” u međuvremenu plati zakup, gradske vlasti mogle bi da povuku tužbu, potvrđeno je RTS-u.

Zamenik generalnog direktora kompanije “Komiko oil”, Radomir Radivojević, izjavio je protekle nedelje da kompanija ne odustaje od investiranja u rafineriju u Smederevu i da će nekoliko dana kasniti sa uplatom za zakup zemljišta.

Radivojević je rekao i da je “Komiko oil” doneo odluku da nastavi projekat izgradnje najmodernije rafinerije nafte u Smederevu koja će biti puštena u rad polovinom 2015. godine.

Izvor: RTS, B92