“Komiko oil”: Žele da nas oteraju iz Srbije


17. avgust 2012. PRIVREDA – Pravni tim i savetnici “Komiko oila” su završili prikupljanje spisa i dokumentacije sa kojom ćemo odgovoriti na tužbu za raskid ugovora. Odgovor će biti podnet u ponedeljak ili najkasnije u utorak, kaže Radomir Radivojević zamenik direktora “Komiko oila”.

– Nastojaćemo da sud odbije tužbu kao neosnovanu jer će spisi, po našem uverenju, pokazati sudu istinu, odnosno da je tužba u stvari volja jedne interesne grupe da se spreči investiranje u Smederevo i Srbiju. Ta grupa je tri godine sprečavala početak investicionog ciklusa, vraćala nas unazad, a sada to pokušava tužbom. Sve vreme su nas lagali i dovodili u zabludu – kaže Radivojević i dodaje da “Komiko ojl” u ovom momentu neće podneti protivtužbu.

tim i savetnici “Komiko oila” su završili prikupljanje spisa i dokumentacije sa kojom ćemo odgovoriti na tužbu za raskid ugovora. Odgovor će biti podnet u ponedeljak ili najkasnije u utorak, kaže Radomir Radivojević zamenik direktora “Komiko oila”.

– Nastojaćemo da sud odbije tužbu kao neosnovanu jer će spisi, po našem uverenju, pokazati sudu istinu, odnosno da je tužba u stvari volja jedne interesne grupe da se spreči investiranje u Smederevo i Srbiju. Ta grupa je tri godine sprečavala početak investicionog ciklusa, vraćala nas unazad, a sada to pokušava tužbom. Sve vreme su nas lagali i dovodili u zabludu – kaže Radivojević i dodaje da “Komiko oil” u ovom momentu neće podneti protivtužbu.

Zamenik direktora “Komiko oila” tvrdi da su čelnici grada znali da pravni revizor ne daje saglasnost za plaćanje zemljišta, jer je “visokorizično”.

– Niko u svetu, pa ni u Srbiji ne bi uplatio toliki novac za zemljište na kome može samo da se poseje neka letina, recimo kukuruz – navodi Radivojević.

Za “Komiko”, investicija zavisi od odluke suda.

– Ukoliko se sudski spor završi pozitivno po nas, uplatićemo cenu zakupa, i početi sa građevinskim radovima,jer su projekti gotovi ili su pri kraju – kaže Radomir Rdaivojević.

Izvor: Večernje novosti