Komiko oil: Smederevo neće našu rafineriju


29. novembar 2012. PRIVREDA – Izvor: Kamatica, B92, Beta – Zamenik generalnog direktora kompanije Komiko oil Radomir Radivojević ocenio je da Grad Smedervo ne želi da postigne sudsko poravnanje sa tom naftnom kompanijom.

– Shvatili smo da Grad Smederevo u ovom trenutku ne može da postigne dogovor sa Komiko oilom o poravnanju upravo zbog insistiranja jedne stranke i da će se nastaviti sudski postupak onako kako je Smederevo tražilo raskidom ugovora – izjavio je Radivojević.

U Privrednom sudu u Požarevcu sutra će advokati američko-holandske kompanije Komiko oil sa predstavnicma Smedereva po tužbi javnog pravobranioca pokušati da se dogovore o odocnelom plaćanju zakupnine 113 hektara na 99 godina za 562 miliona dinara za izgradnju rafinerije ili o raskidu ugovora na čije se potpisivanje čekalo više od tri godine.

Radivojević je ranije rekao da je kompanija pozvala rukovodstvo Smedereva na dogovor vansudskog poravnanja o zakupu zemljišta i počne da se gradi rafinerija. Ipak, do sastanka predstavnika kompanije i Smedereva nije došlo.

– Grad Smederevo je, telefonskim pozivom, upoznalo Komiko oil da su na koaliciji vladajućih stranaka pokušali da postignu saglasnost o tekstu poravnanja, ali zbog protivljenja ‘jedne koalicione stranke’ do dogovora nije došlo – izjavio je Radomir Radivojević.