Komiko oil očekuje brzu administrativnu proceduru


15. mart. 2012. PRIVREDA – Član nadzornog odbora holandske kompanije Komiko oversaies, Brajan Marej zahvalio se juče lokalnim vlastima u Smederevu na učinjenom koraku ka realizaciji projekta izgradnje rafinerije u tom gradu.

„Nadamo se da ćemo nastaviti sa dobrom saradnjom koju smo uspostavili sa lokalnim vlastima. Potpisivanje ugovora kao i uplata zakupnine od strane Komiko oil Beograd biće izvršeno u kratkom periodu i u dogovoru sa lokalnim vlastima.

Sada nas očekuje sakupljanje obimne papirologije da bi se dobile neophodne dozvole za početak građevinskih radova. Uvereni smo da će sve biti postignuto u kratkom roku“ navodi se u saopštenju koje je potpisao Marej. Podsetimo, posle maratonske sednice u Smederevu odbornici su dali saglasnost za ugovor između beogradskog ogranka kompanije Komiko i Grada, čime je odobren zakup zemljišta potrebnog za izgradnju rafinerije nafte na površini od 113 hektara.

Smederevski budžet će iz tog posla u prvoj godini biti puniji za 652 miliona dinara, koliko iznosi jednokratna nadoknada za 99-ogodišnji zakup, ali najveći benefit koji lokalna vlast očekuje iz ove investicije jeste posao za 550 radnika i indirektno angažovanje još oko 3.000 ljudi. Komiko oil je na dobijanje zemljišta u zakup čekao tri godine zbog sporova u lokalnoj vlasti u Smederevu oko toga da li tom gradu treba rafinerija ili ne.