Komiko Oil neće da plati poravnjanje


04. februar 2013. PRIVREDA – Izvor: Agencije: Beta, Tanjug; RTS – Kompaniji “Komiko oil” danas ističe rok za uplatu zakupa zemljišta za izgradnju rafinerije u Smederevu, a kako stvari stoje oni uplatu 652 miliona dinara neće izvršiti.

Radio-televizija Srbije je sinoć prenela da zbog neslaganja u vrhu kompanije “Komiko oversiz” u Amsterdamu, “Komiko oil” neće platiti zakupninu za zemljište u Smederevu, a navodno će tražiti još jedno produženje roka zbog uvođenja drugog investitora u posao.

Iz same kompanije “Komiko oil” sinoć nisu mogli da odgovore na pitanje agencije Tanjug da li će uplatiti zakupninu dogovorenu vansudskim poravnanjem, nakon što ni posle prvog dogovorenog roka to nisu učinili. Zamenik direktora “Komiko oila” Rade Radivojević rekao je da će danas o svemu ovome moći da iznesu više detalja.

Prošle godine Grad Smederevo je tužio “Komiko oil” jer nije poštovo kupoprodajni ugovor i u roku od 60 dana platio zakupninu. U decembru, smederevska skupština je prihvatila sudsko poravnanje u kome se investitor obavezao da do 4. februara izmiri tu obavezu, a u protivnom s njim se raskida ugovor.

Rafinerija nafte najavljivana je kao investicija vredna 250 miliona dolara, a “Komiko oil” se obavezao da će otvoriti najmanje 500 radnih mesta.