Komiko oil ne odustaje od Smedereva


26. jun 2012. PRIVREDA – Izvor: Agencija Beta – Američko-holandska kompanija “Komiko oil” traži razumevanje gradske vlasti Smedereva za kašanjenje u isplati zakupa zemljišta za izgradnju rafinerije.

Firma uverava da neće odustati od te investicije, izjavio je zamenik generalnog direktora Komiko oila Radomir Radivojević.

“Ne možemo da utičemo na odluku gradske uprave da li će pokrenuti tužbu i raskinuti ugovor sa Komikom, ali smatramo da to ne bi bila dobra odluka u situaciji kad mnogim firmama preti stečaj i radnici ostaju bez posla”, rekao je Radivojević

Predsednik Skupštine Grada Smedereva Branče Stojanović izjavio je da će pravobranilac sutra poslati opomenu kompaniji “Komiko oil” , pošto danas istekne rok za uplatu zakupa zemljišta za rafineriju.

“Videćemo šta zakon, odnosno pravobranilac kaže koji su to rokovi koji se daju zakupcu. Ukoliko ni posle opomene ne stigne uplata, Grad Smederevo je obavezan da povede sudski spor za poništavanje ugovora”, rekao je on.

Predstavnici “Komiko oila” i gradske vlasti uskoro će se sastati da bi razmotrili “probijanje roka” u plaćanju.

“Posle tog sastanka, menadžment ‘Komiko oila’ će odlučiti o daljim planovima realizacije investicije u Srbiji i o tome obavestiti javnost”, rekao je Radivojević.