Komarci – ljubitelji filma 1:0!


25. avgust 2014. KULTURA – Izvor: FoNet – Zbog najezde komaraca, umesto na otvorenom, filmske projekcije u okviru Kulturnog leta u Smederevu, biće održane u holu Centra za kulturu Smederevo, saopštili su organizatori.

Ovog leta dosadni insekti – komarci – ne daju nam mira. Toliko su uporni i toliko ih ima da su područja oko reka ili šume i šumarci lokacije za izbegavanje.

Komarci su napravili problem i organizatorima Kulturnog leta u Smederevu, koji su naredili: “Povlačenje!”.

Uz ovonedeljnu najavu filmskih projekcija u okviru Kulturnog leta, organizatori su saopštili i da će “Patosinema!” svoje projekcije do daljnjeg održavati u holu Centra za kulturu Smederevo zbog nemogućih uslova na Dunavskom keju koji su prouzrokovani opštom najezdom komaraca.

“Veliki trud i napor da se bioskop uspešno održi na otvorenom je ovakvom situacijom poništen. Prošlonedeljne projekcije su sve održane u Centru za kulturu i to je svakako umanjilo užitak i duh ovog bioskopa. Filmovi će biti i dalje projektovani na zatvorenom do poboljšanja situacije, ako se to uopšte i dogodi do kraja ove nedelje kada se Patosinema! i završava”, navodi se uinformaciji.

U periodu od ponedeljka do četvrtka publika će moći dapogleda osam animiranih ostvarenja, od 20 časova naPatosinemu! stiže još jedan Francuski filmski karavan, ovog
puta namenjen za sve od 9 do 99 godina.

Francuski institut i Imlek predstavljaju ciklus filmovaDani Z’Animacije, u kojem su četiri dugometražna crtanafilma najnovije francuske produkcije.

Nakon ovih filmova, Patosinema! nastavlja projekcije animiranih filmova, ali sa drugog kontinenta. U terminima od 22 časabiće prikazane popularne japanske anime, koje predstavljajuselekciju Japanizma 2014, koju priređuje društvo ljubitelja japanske popularne kulture Sakurabana.