Ko je Života Tasić?


06. maj 2012. DRUŠTVO – Kada biste nekog Smederevca pitali ko je Života Tasić, verovatno bi svega nekolicina građana znala o kome je reč. Ako kažete Trša, nema onog ko ga ne poznaje, barem iz viđenja.

Postao je jedan od poznatih likova na društvenim mrežama, pa su za njega čuli i mnogi van Smedereva. Najpopularniji video klip na “Jutjubu“ je njegova poruka Gadafiju. Na lokalnom “BTS forumu“ postoji posebna tema “Trša – Kralj Smedereva“, koja je magnet za objektive kamera i fotoaparata zbog nepresušnih ideja. Njegovo paradiranje gradom u belom mantilu sa pločicom “Dr Tasić“, maskiranje u gusara, anđela sa krilima, prostitutku, samo su neke od legendarnih anegdota.

– To je nešto jače od mene. Volim da izvedem performans kada mi nešto zanimljivo padne na pamet. Sećam se da me je policija jurila na Karaburmi kada sam bio sa navijačima Smedereva da gledam meč sa OFK Beograd, jer sam se maskirao u Bin Ladena, baš kada je ceo svet tragao za njim – priča Trša.

Iako često zna da ide gradom i vrlo glasno priča sam sa sobom, ili nešto komentariše, niko ga se ne plaši. Nema ni razloga. On na svoj način opisuje društvene pojave ili popularne javne ličnosti. Sa nekoliko reči ume da predoči suštinu.

– Vidi ga, onaj ima 20 godina, a kola mu vrede više od cele zgrade. Sigurno je pošteno zaradio – viče Trša, ne obazirući se da li će ga dotični čuti.

Nema značajne gradske manifestacije na kojoj se ne pojavi. Pleše ispred bine na svim koncertima, prati plivanje za Časnim krstom na Bogojavljenje, i kaže da bi i sam plivao, ali ga otac nije krstio, a redovno ide na utakmice.

– Navijam za Zvezdu protiv svih, osim kad igra sa Smederevom. Ne mogu protiv kluba iz svog grada.
Godinama se pričalo da je to samo legenda, ali je Trša specijalno za „Pravdu“ potvrdio da je svojevremeno skočio sa Kovinskog mosta preko Dunava, koji spaja centralnu Srbiju sa Vojvodinom.
– Hteo sam da se ubijem kada sam se razveo od žene posle 15 godina braka. Otišao sam, skočio i ništa mi nije bilo bilo. Sutradan su ga srušili NATO agresori.

Život Tasić Trša (50) je rođeni Smederevac. Ima kćerku Mariju, koja je diplomirala francuski jezik. Ne viđa je često, jer ona živi kod majke. Vojsku je služio u Somboru i Sarajevu, kao pripadnik ABHO jedinice. Radio je šest meseci u Fabrici kompresora i 20 godina u hladnoj valjaonici Smederevske železare. Međutim, nema nikakva primanja.

– Takva je ova država. Dali mi dijagnozu i posle su mi rekli da nemam pravo na bilo kakva primanja. Ipak, veliko čovekovo bogatstvo su prijatelji, a ja ih imam mnogo. Pomažu mi koliko mogu, imam za hranu, cigarete, ne idem go i bos.

Kaže da mu je životna želja da se oženi i ode iz Smedereva u neku nedođiju, da uživa u prirodi i da čuva ovce.

Izvor: pravda.rs