KK Lotos proglašen za najbolji u Srbiji


11. decembar 2013. SPORT – Na svečanom otvaranju “Trofej-a unije”, završnom takmičenju Srpske karate unije održanom u Smederevu proglašeni su najbolji klubovi i takmičari za 2013 godinu.
Najuspešniji klub u Srbiji za ovu godinu je KK Lotos,Smederevo. Pobednički pehar u ime kluba primio je trener Zoran Berak.
Drugo mesto zauzela je “Kolubara” iz Lazarevca, a 3. mesto je osvojio “Karađorđe” iz Topole.
U konkurenciji mladih sportista do 18 godina, za najboljeg takmičara izabrana je takmičarka Lotosa
ANA BAJČIĆ, osvajač zlatne medalje na prvenstvu Evrope, prvakinja Srbije i osvajač nacionalnog kupa.
Priznanja za najbolje takmičare u svojim uzrasnim kategorijama primili su junior Vukašin Tomić, kadeti Ana Bajčić i Jovan Petrović, stariji pioniri Dragan Boščanin i Kristina Lazić i mlađi pionir Andria Lazić.
Pehare i priznanja najboljim klubovima i pojedincima uručio je predsednik Svetske karate konfederacije (WKC) g.Marko Nicović.

Na turniru “Trofej unije” čiji je domaćin bio smederevski karate klub “Lotos” učestvovalo je 318 takmičara iz Srbije i Republike Srpske. U generalnom plasmanu u kojem KK Lotos kao domaćin nije učestvovao 1. mesto osvojili su gosti iz Rep.Srpske, Karate klub “Sloga Hemofarm” iz Doboja.
Na 2.mestu je “Miloš Obilić” iz Požege, a 3. mesto osvojila je lazarevačka “Kolubara”.
Takmičari Lotosa osvojili su 12 zlatnih, 9 srebrenih i 13 bronzanih medalja. Najuspešnije su bile seniorke u borbama pojedinačno u apsolutnoj kategoriji koje su osvojile gotovo sve medalje. U finalu su se sastale najbolje takmičarke Lotosa,Marija Pejić i Jovana Savić. Marija je odnela pobedu minimalnim rezultatom 2:1.
Poredak seniorke, apsolutna kategorija:
1.MARIJA PEJIĆ,Lotos,
2.JOVANA SAVIĆ,Lotos
3.Slavica Cirjanic, Miliš Obilić-Požega 3.MILINA VASIĆ,Lotos

Pojedinačno u katama seniorke Kristina Kandić i Katarina Kandić osvojile su srebrenu i bronzanu medalju, a ekipno sa Aleksandrom Aleksov osvajaju 1. mesto.
U konkurenciji juniora najbolji je bio VUKAŠIN TOMIĆ, koji je osvojio zlatnu medalju u borbama kategorije +65 kg, pobedivši u finalu odličnog Dragišu Markovića iz Lazarevca sa 1:0. U apsolutnoj kategoriji juniora zlatnu medalju je osvojio takmičar Lotosa NEMANJA KRSTIĆ koji se u finalu sastao sa klubskim drugarom Filipom Borisavljevićem.
U ekipnim borbama juniori osvajaju 1. mesto, pobedivši u finalu ekipu “Poleta” iz Broda (Rep.Srpska) sa 2:1. Za ekipu su radili Tomić, Kukulj i Borisavljević.
ANA BAJČIĆ i na ovom takmičenju dokazala je da je stvarno najbolja kadetkinja i mlada takmičarka za ovu godinu. Osvojila je zlatne medalje u katama pojedinačno i borbama kategorije -50kg.
Odličan uspeh ostvarili su i stariji pioniri u borbama. Ekipno su osvojili 1. mesto pobedivši u finalu ekipu iz Požege sa 3:0, a pojedinačno najuspešniji su bili Mihajlo Borisavljević (-40) i Dragan Boščanin (-45kg) koji su osvojili zlatne medalje. Starija pionirka Kristina Lazić osvaja 1. mesto u kategoriji -40kg.
U katama pojedinačno najbolja je bila zlatna Aleksandra Aleksov u konkurenciji juniorki.

Medalje za Lotos osvojili su još i: Jovan Petrović (srebro kate kadeti), Aleksandar Petrović (srebro borbe kadeti +55), Mladen Gajić (srebro borbe kadeti -55 i bronza kate), junior Siniša Kukulj (bronza u borbama -60), Valentina Aleksov (bronza kate ,kadetkinje),Anđela Lazić (bronza borbe kadetkinje +50),Arsenije Lazić (bronza kadeti borbe -50kg), Milan Stevanović (bronza borbe kadeti -55),
Veljko Milić (bronza kadeti borbe -55), Stefan Petković( kate st.pioniri) i Miona Đukić ( bronza st.pionirke +40kg).
Ekipno: zlatne medalje(seniorke kate, juniori i stariji pioniri borbe), srebrene medalje( mlađe kadetkinje u borbama i mlađi kadeti u katama), bronza (seniorke borbe).

Po završetku takmičenja tehničkom organizatoru i domaćinu Karate klubu Lotos upućene su čestitke i najveće ocene za odličnu i besprekornu organizaciju kompletne manifestacije.

Ukoliko se steknu uslovi ,takmičare Lotosa krajem januara 2014. očekuje nastup za reprezentaciju na Šampionatu Svetske karate konfederacije za kadete,juniore i seniore u Minhenu (Nemačka) od 22-26.01.2014.