JSL: Smederevo – Vojvodina 2:0 (0:0)


29. april 2012. SPORT – Smederevci su zahvaljujući raspoloženom Adamoviću stigli do zasluženog trijumfa koji im najverovatnije obezbeđuje i opstanak u ligi.

Punih pola sata igralo se između dva šesnaesterca, bez tako reći i jedne prave prilike, a onda je Brašanac izveo slobodan udarac, da bi u velikoj gužvi Janošević ispred Vučinića izboksovao loptu u polje. U kontranapadu Škuletić je nadmudrio Kiseljaka ali je dao prejak for, lopta je završila u gol aut.

Prvi ozbiljniji atak je imao Brašanac u 33. minutu, kada je iz okreta sa 12 metara dobro šutirao a Janošević sigurnom intervencijom ukrotio taj udarac.

Prvu ozbiljniju priliku Smederevci su imali u 38. minutu, a odličan centaršut Ivana Milosavljevića sa desne strane njegov prezimenjak Marko koji je zaplivao kroz vazduh, sa pet metara zamalo je bio kratak. Kada se očekivalo da će se bez većih uzbuđenja otići na odmor, Stanić je prosto poklonio Pavloviću, a onda je usledio centaršut sa leve strane, da bi Škuletić sa pet metara praktično promašio prazan gol.

Zaigrali su u nastavku susreta mnogo bolje i veoma brzo stigli do vođstva. Na pas M. Milosavljevića, Brašanac je utrčao u kazneni prostor, a start s leđa nad njim sudija Marušić je bez dvoumljenja pokazao na belu tačku.

Za prvu radost Smederevaca pobrinuo se Adamović koji je loptu poslao u desni, a golmana Vojvodine u levi ugao. Zaigrali su oklopnici još brže i agresivnije, a sve je odlučeno u 79. minutu.

Ispred svog šesnaesterca se Milović okliznuo, što je Brašanac znalački iskoristio, pronašao usamljenog Adamovića, koji je zaobišao Janoševića i prosto se ušetao u mrežu u Novosađana čime je ovaj meč praktično i odlučen.

Stadion Smedereva, gledalaca 1.000, sudija: Marušić (Kraljevo). Strelac: Adamović u 53. (iz penala) i u 79. minutu. Žuti kartoni: Ranković i M. Milosavljević (Smederevo), a Kovačević (Vojvodina).

SMEDEREVO: Ranković, I. Milosavljević 7, Mijović 7, Brković 7, Kiseljak 6 (Simić 6), Adamović 8 (Kovačević), Jerenić 6, M. Milosavljević 7, Vučinić 6 (Momić 6), Stanić 6, Brašanac 8.

VOJVODINA: Janošević 6, Stevanović 7, Pavlović 7, Ađuru 6, Milović 6, Kovačević 6, Škuletić 6 (Smiljanić 6), Mitošević 6 (Moreira, Kosović), Abubakar 6, Bojović 7.

Izvor: dnevnik.rs