Još tri medalje za strelce Smedereva


03. april 2017. SPORT – Ponovo su strelci „Smedereva“ sakupili medalje svih boja na jednom takmičenju: Petar Adamović zlato, Veljko Ilić srebro i Ana Todorović bronzu na Finale Kupa Srbije, vazdušnim oružjem u B programu koje je održanao u Novom Sadu. Četvrta smederevska finalistkinja, prestižnog domaćeg takmičenja za mlade strelce, Natalija Tasić bila je peta.

Još jedno zlato za manje od nedelju dana na državnom takmičenju osvojio je reprezentativac Srbije iz Smedereva Petar Adamović. Posle titule prvaka Srbije, koju je osvojio prošle nedelje na istom mestu, strelištu u Novom Sadu, u kategoriji mlađih juniora pištoljem, pridružio je i današnju sa finala Kupa Streljačkog saveza Srbije, u B programu. I u osnovnom delu (558 krugova) i u finalu (237,2 kruga) je bio ubedljiv. Srebrnu medalju osvojio je Vukašin Lazić (232,4) iz Streljačkog kluba „Kolubara“ iz Lazarevca, a bronzu domaći strelac Uroš Ivanovski (205,6). I u kvalifikacijama Lazić (547) i Ivanovski (535) bili su drugi i treći. Adamović je i prošle godine na Kupu bio najbolji strelac.

Veljko Ilić, nije uspeo da obrani prošlogodišnju titulu prvaka Srbije u disciplini standardna vazdušna puška. U osnovnom delu pogodio je solidnih 609,9 krugova i plasirao se u finale kao četvrti. Ilić je do titule vicešampiona došao sa 240,4 kruga. Ponovo ga je pobedio Đorđe Savić iz Streljačke družine „Oko sokolovo“ iz Kosjerića sa 243,5 krugova. Savić je pre finala bio treći sa 614,1 kruga. Prvoplasirani iz kvalifikacija Sava Ljujić iz beogradskog „Partizana“ (618) osvojio je bronzanu medalju (220,3).

Ana Todorović nije blistala u kvalifikacijama. Kao peta se plasirala u finale sa 348 krugova, ali se izborila za bronzanu medalju (204,3). Zlatnu medalju osvojila je Jelena Todorović (228,5), a srebrnu Marija Šunjevarić (227,7). One su i pre finala bile plasirane na prva dva mesta sa 373 i 369 krugova i obe su iz Streljačke družine „Aleksa Dejović“ iz Užica.

Jedina finalistkinja iz Smedereva koja danas nije uspela da osvoji medalju je Natalija Tasić. Ona se kao peta plasirala u finale mlađih juniorki puškom sa 407 krugova, i na tom mestu ostala i posle finalnog gađanja. Medalje su osvojile Marije. Zavišić iz beogradskog „Policajca“ zlatnu (246,5), Malić srebro (245,7), Kolarević bronzu (223), obe iz SK „Jedinstvo“ iz Stare Pazove. Malićeva se u finale kvalifikovala kao druga sa 415 krugova, Zavišićeva kao treća sa 412,3 kruga, Kolarevićeva kao sedma sa 406,9 krugova. Prva pre finala je bila Nevena Armuš iz kragujevačkog „Čika Mate“ sa 415,4 kruga. Tasićeva je sa istim rezultatom bila peta kadetkinja. Medalje su osvojile kadetkinje „Čika Mate“ Teodora Vukojević (413,5) i Milica Ristić (410,5), i iz Streljačke družine „Novi Sad 1790“ Lara Kočić (407,7), ćerka proslavljene reprezentativke Jugoslavije, bronzane sa Olimpijskih igara u Barseloni ’92, Aranke Binder. Kadetkinje ne pucaju finale.

Ovim takmičenjem završena je sezona vazdušnim oružjem u međunarodnom programu (A i B). Slede takmičenja u nacionalnom C programu. Sledeće nedelje na našem strelištu najpre će se održati kvalifikaciono Prvenstvo Centralne Srbije, a državno je dve nedelje kasnije.