Još se ne zna uzrok smrti pregaženog


29. decembar 2011. HRONIKA – Izvor: Beta – Patolog Miomir Kražić obavio je obdukciju Milijana Bebića koji je u Smederevu stradao od automobila u noći 24. decembra, ali i dalje nema odgovora na pitanje da li je žrtva bila živa pre no što je više puta pregažena.

Izvor blizak istrazi rekao je agenciji Beta da je vozač Igor M. (29) koji je zgazio Bebića dok je ležao na beloj liniji prometnog puta u noći 24. decembra, za sobom dugo vukao telo nesrećnog čoveka.

Policija je utvrdila da je Bebiću u udesu razbijena lobanja, da se mozak prosuo na četiri mesta, tako da patolog nije mogao da utvrdi da li je bilo izliva krvi u mozak ili je imao srčani udar, odnosno da li je Bebić bio mrtav kada je zgažen.

Milijan Bebić (60) je, neposredno pre udesa, u kafe-kladionici “Baron SD”, konzumirao alkohol, i odbio ponudu vlasnika da ga odveze do kuće.

Policija veruje da je zbog velike količine alkohola u krvi (4,37 promila) Bebić pao na sred ulice.

Policija je uhapsila dvojicu vozača i utvrdila da je Igor M. (29) iz Smedereva automobilom “folksvagen polo” zgazio Bebića, vukao ga stotinu metara i potom stao.

Policija je utvrdila da je Igor imao 0,7 promila alkohola u organizmu, a oštećenja na autu ukazuju da je njime pregažen Bebić.

Policija je uhapsila i Milana S. (23) koji je bratovljevim automobilom “opel astra” prešao preko Bebića, vozio još stotinu metara, stao, video gužvu, uplašio se i pobegao.

Vozač koji je vozio suprotnom trakom je stao kada je primetio čoveka da leži na putu i trepćućim svetlima i sirenom upozoravao vozače iz pravca Smedereva da na putu leži čovek.

Taj vozač je video kada je naišao Igor M. i zgazio Bebića a minut ili dva potom i Milan S. prešao je preko leša.

Sudija Dragana Žižić rekla je agenciji Beta da je saslušala oba vozača, ali kako tužilac nije tražio da budu pritvoreni, to su njih dvojica, oba optužena za teško delo protiv bezbednosti saobraćaja, pušteni da se brane sa slobode.

Milan S. je uz navedeno delo optužen i za krivično delo nepružanja pomoći licu povređenom u saobraćajnoj nesreći.