JKP Vodovod radi punom parom


02. oktobar 2011. DRUŠTVO – Ukupna vrednost investicija JKP Vodovod u ovoj građevinskoj sezoni procenjuje se na oko stotinu miliona dinara. Sredstva su obezbeđena iz budzeta Grada, a radove ovo preduzeće izvodi uglavnom svojom operativom uz poštovanje zadatih rokova.

Svakako najveće gradilište je Knez Mihajlova ulica gde se rekonstrukcija cevovoda odvija planiranom dinamikom. Prva faza koja se odnosila na deo od Karađorđeve do Srbine ulice i podrazumevala veći broj delikatnih zahvata okončana je nekoliko dana pre roka. Mehanizacija je potom preseljena u drugi deo Knez Mihajlove ulice duž gradske bolinice gde se i sada nalazi.

Druga značajna investicija za Vodovod, ali i građane Smedereva, jeste Ulica Miloša Velikog. Prva faza rekonstrukcije postojećih i izgradnja novih instalacija završena je pre Smederevske Jeseni, a radovi u drugoj fazi, od bivšeg Mlečnog restorana do Ulice Dine Mančića odvijaju se neometano. Rok za njihov završetak je narednih dvadesetak dana.

Što se tiče narednih značajnih zahvata prva na redu je rekonstrukcija mreže u Partizanskoj ulici u dužini od oko osam stotina metara, kao i oko pet stotina metara u Čapajevoj ulici.

Paralelno sa ovim radovima radiće Vodovod i u nekoliko drugih ulica kao što su Slavonska, Vladimira Nazora, Dimitrija Tucovića. U planu je rekonstrukcija mreže Karađorđev dud, zatim infra-strukturno opremanje mrežom na lokaciji Vinogradi- Novi grad.

Izvor: Televizija Smederevo