Jeste li spremni za ‘Street Football’?


10. april 2014. SPORT – Projekat namenjen mladima Street football Srbija, koji za cilj ima ne samo popularizaciju fudbalskog sporta, već pre svega, borbu protiv rasizma, verske i nacionalne netrpeljivosti, alkoholizma, narkomanije, kao i svih oblika nasilja na sportskim terenima, nastavlja sa radom i u 2014. godini!

Street football Srbija projekat počeo je sa radom u septembru mesecu 2013. godine, do sada je realizovan u 5 gradova: Smederevu, Bačkoj Palanci, Vrbasu, Vranju i Čačku.

U tom periodu obiđene su 44 osnovne škole u kojima je izvršena promocija zdravih stilova života i donirana sportska oprema za rad nastavnika fizičkog vaspitanja. Projekat Street football Srbija podržan je od MUP Srbije i FS Srbije, koji je ovaj projekat svrstao u svoj program za razvoj bazičnog fudbala.

Street football Srbija u 2014. godini sprovešće se u 15 gradova širom Srbije, oko osnovnih 100 škola, gde će preko 10.000 dečaka i devojčica uzrasta između 8 i 16 godina biti animirano i informisano o mnogim devijantnim ponašanjima u društvu, kao i načinu kako se boriti protiv njih.

Turniri se održavju na centralnim gradskim mestima i trgovima, tako da u svim gradovima izazivaju veliku pažnju svih građana, neretko se na utakmicama nađe i po nekoliko stotina posmatrača, jer je fudbal dinamičan i atraktivan sa velikim brojem postignutih golova.

Premijerni turnir ove sezone održava se na centralnom gradskom trgu u Novom Pazaru za vikend od 18. do 20. aprila i pozivamo sve ljubitelje fudbala da isprate ovu sjajnu manifestaciju i na taj način podrže sve ciljeve za koje se ovaj društveno – korisni projekat zalaže.

Organizatori turnira su sportska organizacija Sportikul Srbija, FS Srbije ali i Grad Novi Pazar, koji je prepoznao potencijal i značaj ovog događaja za decu i mlade iz tog regiona.

Izvor: Sportske.net