Jedriličari aktivni uprkos lošim vremenskim uslovima


30. oktobar 2012. DRUŠTVO – Jedriličarski klub Smederevo i Jedriličarski klub Golubac nastavili su saradnju i proteklog vikenda održali planirane treninge i pored loših vremenskih prilika.

Miholjsko leto, koje smo imali u proteklom periodu, sa lepom košavom, pogodovalo je jedriličarima da održavaju kvalitetne treninge. Smederevci su u septembru i oktobru, svakog vikenda, trenirali sa decom iz prijateljskog kluba u Golupcu.

Najnoviji polaznici iz Smedereva su šestogodišnji Nikola i osmogodišnji Uroš, koji su se, uprkos hladnom vremenu, odlučili da ceo vikend provedu u društvu jedriličara.

Pored osnovnih informacija u vezi sa delovima jedrilice klase „optimist“, najmlađi polaznici su se prvi put našli sami u brodu na vodi i, uz pomoć trenera, prvi put zajedrili.

Van svih očekivanja, najmlađi polaznik pokazao je i najveću želju za ovim „belim“ sportom i iskazao nestrpljivost u očekivanju narednog treninga.

U Golupcu, gde se nalazi Centar jedriličarskog saveza Srbije, već sledećeg vikenda, zajedno će trenirati mališani, uzrasta od 6 do 14 godina, pod budnim okom trenera.

Centar u Golupcu, jedini u Srbiji, ima neophodne uslove za celodnevni boravak dece, od smeštajnih kapaciteta apartmanskog tipa, do upotrebe kuhinje, trpezarije i hangara za plovila.

Smederevski i golubački polaznici održavaće zajedničke treninge sve dok to budu dozvoljavali vremenski uslovi, najverovatnije do prvog snega, kada će definitivno biti stavljena zavesa na ovogodišnju jedriličarsku sezonu.

Prki, Stefan, Sale, Joca, Duki, Neca, Luka, Uroš, Nikola, sa svojim starim i novim drugarima, pojaviće se na lepom plavom Dunavu već sa prvim prolećnim suncem i krenuti u nove jedriličarske avanture, a zimu će iskoristiti uz predavanja o teoriji i pravilima i video zapise sa domaćih i stranih regata.

Izvor: smederevo.org.rs