Jasna Avramović ponovo gradonačelnica Smedereva


24. jun 2016. DRUŠTVO – Izvor: FoNet – Jasna Avramović iz Srpske napredne stranke (SNS) biće ponovo gradonačelnica Smedereva, pošto je danas na konstitutivnoj skupštini izabrana na tu funkciju.

Njen zamenik će, kao i do sada, biti Bojan Teofilović iz SNS, a pored troje dosadašnjih članova Gradskog veća, izabrano je šest novih, svi sa Izborne liste Aleksandar Vućić – Srbija pobeđuje.

Odbornici su odlučili da novi predsednik Skupštine grada bude Bogoljub Spasojević, a njegov zamenik Miša Ivković, takođe sa liste SNS, čime su definitivno otklonjene dileme oko učešća Socijalističke partije Srbije (SPS) u vlasti.

Za sekretara Skupštine postavljena je Milica Vračar, koja je taj posao obavljala i do sada.

Na konstitutivnoj sednici prethodno su verifikovani odbornički mandati i položene svečane izjave.

SNS je na lokalnim izborima u Smederevu osvojio 44 od ukupno 70 odborničkih mandata. SPS je dobio devet, DS osam, pokret Dosta je bilo pet i koalicija Dveri/DSS četiri mandata.

Odmah posle konstitutivne, počela je vanredna sednica Skupštine grada, na kojoj se pored prestanka mandata odbornicima koji su izabrani na najviše gradske funkcije raspravlja o uspostavljanju bratskih odnosa i saradnje sa beloruskim gradom Žlobinom.