Jasna Avramović : Ne kočim ulaganje u grad


22. avgust 2012. DRUŠTVO – Izvor: Agencija Beta – Gradonačelnica Smedereva Jasna Avramović rekla je da ne snosi nikakvu odgovornost povodom optužbi iz kompanije Komiko oil da ona koči investiranje u grad.

“Ne snosim nikakvu odgovornost za to što se dešava sa zakupom zemljišta, niti iko iz grada Smedereva snosi odgovornost”, kazala je ona agenciji Beta.

“Niko nema prava, niti bilo koji funkcioner tog grada može da uslišava želje investitora i menja odluke Skupštine”.

Avramovićeva je dodala da je ugovor Smedereva sa kompanijom Komiko oil, o zakupu zemljišta od 113 hektara na 99 godina u
Industrijskoj zoni Smedereva “jedina investicija koja se vodi preko medija”.

Zamenik generalnog direktora kompanije Komiko oil za Srbiju Radomir Radivojević kazao je da će dokumentacija koju je ta kompanija priložila Privrednom sudu, u odgovoru na tužbu grada Smedereva za raskid ugovora o zakupu zemljišta, pobiti sve navode tužitelja i pokazati čime se u lokalnoj samoupravi služe da bi sprečili podizanje rafinerije.

On je naglasio da je gradonačelnik Smedereva Jasna Avramović protiv izgradnje rafinerije i da “tri godine tera investitora iz grada”.

Radivojević je naveo i da je Avramovićeva, kao koalicioni partner u proteklom mandatu, tvrdila da jeste za rafineriju, a da je, kada je kompanija zatražila dodatno vreme do 28. avgusta za uplatu 652 miliona dinara a ona postala gradonačelnik, odgovor bio “platite pa će skupština odlučiti šta dalje”.

“Ozbiljni investitor poštuje ugovor koji je potpisao, a u njemu jasno piše da je obaveza investitora da će u roku od 60 dana platiti dogovorenu cenu”, rekla je Avramović.

Na zamerku zamenika generalnog direktora kompanije Komiko oil Radivojevića da Jasna Avramović i grupacija Pokret za Smederevo koče realizaciju investicije, Avramovićeva je odgovorila da se “ne radi o volji jednog čoveka ili jedne grupacije i da postoje pravila i propisi po kojima se vladaju institucije”.

Ona je dodala da je javni pravobranilac podneo tužbu za raskid ugovora, jer uslovi iz ugovora nisu poštovani, naglašavajući da bi “ozbiljni investitor posle tri godine i 60 dana svakako spremio novac za zakup zemljišta”.

“Od potpisivanja ugovora prošla su četiri meseca. Da je investitor imao dobru volju novac bi legao na račun grada Smedereva”, kazala je gradonačelnica Smedereva.

Kompanija Komiko oil je juče Privrednom sudu dostavila odgovor na tužbu grada Smedereva.