Jasmina Grgić i Ana Alentijev četvrte u drugom kolu Kupa Srbije


23. novembar 2014. SPORT – Pre nedelju dana zlatne u Belom Manastiru na međunarodnom turniru, smederevske pištoljašice Jasmina Grgić i Ana Alentijev, ove nedelje nisu uspele da osvoje medalju. Na drugom, pretposlednjem kolu Kupa Streljačkog saveza Srbije vazdušnim oružjem „A“ programa, koje je održano 22. novembra u JP SPC „Vojvodina“ u Novom Sadu u organizaciji Streljačke družine „Novi Sad 1790“, bile su četvrte.

Kod seniorki pobedila je Bobana Veličković, iz Streljačkog kluba „Bor 030“ sa 383 kruga, druga je bila Zorana Arunović iz Streljačkog kluba „Crvena zvezda“ sa 380 krugova, a krug bolja od naše takmičarke na trećem mestu bila je Biljana Markoš iz Kluba streljačkih sportova „Policajac“ iz Beograda sa 378 krugova. Na prvom kolu Kupa Jasmina Grgić je bila treća sa 377 krugova, ali ovoga puta taj rezultat doneo joj je nepopularno četvrto mesto, u konkurenciji 41 seniorke. Na juniorskom podijumu prva dva mesta pripala su takmičarkama Streljačkog kluba „Aleksa Dejović“ iz Užica, Mariji Šunjevarić i Jovani Dragačevac sa 371, odnosno 369 krugova. Treća sa istih 369 krugova, ali manjim brojem unutrašnjih centara bila je Lea Aleksić iz Streljačkog kluba „Novi Beograd Ušće“. Ana Alentijev bila je četvrta sa 367 krugova, a najmlađa smederevska takmičarka pištoljem Ana Todorović, zauzela je 16-to mesto u konkurenciji 27 juniorki. Ekipno, smederevske pištoljašice, pobednice prošlogodišnjeg Kupa Srbije, bile se treće sa 1091 krugom, iza ekipe SK „Bor 030“ sa 1095 krugova i prvoplasirane ekipe SK „Aleksa Dejović“ iz Užica sa 1106 krugova, u konkurenciji 7 ekipa.

Od smederevskih strelaca puškom nastupila je Danica Danić i zauzela 21-vo mesto u konkurenciji 36 juniorki.

Smederevo će biti domaćin trećeg, poslednjeg kola SSS, 20. decembra, kada će na vatrenu liniju prvi put, u međunarodnom programu, izaći nekoliko mladih strelaca Streljačke družine „Smederevo“ puškom i pištoljem.

Foto: SD “Novi Sad 1790”