Izložba „Eko foto 2011.” u Istorijskom arhivu


20. avgust 2011. KULTURA- U Istorijskom arhivu otvorena je izložba fotografija „Eko foto 2011 – Odnos prema životnoj sredini“, koja okuplja fotografe i foto amatere članove devetnaest foto klubova u Srbiji. Ljubitelji te umetnosti postavku mogu da pogledaju do 29. avgusta.

Izložba ekoloških fotografija u organizaciji Centra za foto talente po prvi put se održava u Smederevu, a do sada su imali priliku da je vide ljubitelje te umetnosti u 5 gradova Srbije. Na konkurs za izložbu „EKO-FOTO 2011“ prijavilo se 89 fotografa iz Srbije, Slovenije, Crne Gore i Kanade sa 350 fotografija. Stručni žiri Foto Saveza Srbije odabrao je 88 fotografija od 61 autora. Fotografije su prikaz naše stvarnosti, u kojoj ima negativnih, ali I pozitivnih primera. Otvarajući izložbu, dr Ivan Stevanović, član gradskog veća govorio je o odnosu lokalne smaouprave prema životnoj sredini.

Pre šest godina Centar za foto talente je pod patronatom Foto saveza Srbije, pokrenuo godišnju takmičarsku izložbu fotografija pod nazivom „Eko-FOTO –Odnos prema životnoj sredini“

Na konkurs za izložbu „EKO-FOTO 2011“ prijavilo se 89 fotografa iz Srbije, Slovenije, Crne Gore i Kanade sa 350 fotografija. Stručni žiri Foto Saveza Srbije odabrao je 88 fotografija od 61 autora.

Izvor: Televizija Smederevo