Izabran novi predsednik Unije mladih URS


11. novembar 2013. DRUŠTVO – Izvor: FoNet – Na konferenciji Unije mladih Ujedinjenih regiona Srbije u Smederevu je juče za novog predsednika Unije mladih izabran Bora Cvetković.

– Smatramo da sadašnji sistem nedovoljno priprema mlade za izazove budućnosti, da im ne prenosi dovoljno znanja i veština – rekao je Cvetković, saopšteno je iz URS.

– Malo je nastave zasnovane na praktičnom radu. Zato što se radi o budućnosti mladih ljudi, oni su najpozvaniji da se bore za stvaranje obrazovnog sistema skrojenog prema njihovim potrebama – dodao je on.

Cvetković je najavio da će mladi uskoro izaći i sa svojim programom koji će biti i deo Programa stranke.

Predsednik URS Mlađan Dinkić poručio je mladima iz stranke da uvek budu drugačiji, da ne dozvole da im bilo ko gazi po dostojanstvu i da se uvek sete stiha “biti isti, biti poseban, biti slobodan, biti samo svoj”, jer će samo tako moći da preskoče svaku prepreku i urade ono što žele.

– Mi nismo stranka koja želi da se udvara milionima, za nas glasaju oni koji mogu da vide dalje, koji misle svojom glavom i koji ne podležu medijskim kampanjama i samo sa takvim ljudima je moguće menjati sistem. Mi ćemo uvek biti u manjini, ali ćemo uvek praviti velike stvari – poručio je Dinkić na konferenciji Unije mladih.

On je ukazao da je za mlade ljude najbitnije obrazovanje i posao, a da sve ostalo u životu dolazi kao nadogradnja toga, saopšteno je iz URS.

– Nažalost, nismo u prethodnih dvadeset godina imali vizionare koji će sistem obrazovanja uskladiti sa tražnjom na tržištu. Zapošljavanje danas u uslovima krize jeste problem, ali je pitanje kako zaposliti ljude. Onaj ko kaže da se nezaposlenost može pobediti u svim regionima bez ozbiljnih podsticaja, taj ne govori istinu – rekao je Dinkić.

On je naglasio da podsticaji za zapošljavanje nisu bacanje para u bunar, a uštede se moraju praviti na ukidanju birokratije.
– Mi se nećemo udvarati nikome i glasno ćemo reći da se sklone oni koji uništavaju privredu, jer volimo Smederevo, volimo Niš i čitavu Srbiju – naglasio je Dinkić.