Ivan Vasić: Otišli smo na odmor, a žena mi je završila kao biljka


17. jul 2014. HRONIKA – Izvor: Kurir – Ivan Vasić i njegova supruga Marija Milošević iz Smedereva teško su povređeni u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila 14. jula u Tunisu. Osim njih lakše je povređeno još četvoro srpskih turista, ali je njegova supruga zadobila ozbiljnu povredu kičme i može se desiti da ostane potpuno nepokretna.

– Bili smo na dvodnevnoj ekskurziji u Sahari. Sve je bilo super dok nismo krenuli nazad u hotel. Vozili smo se otvorenim putem, ja sam bio suvozač, a moja supruga je sedela pozadi. Vozač se u jednom trenutku okrenuo da nešto kaže turistima, a okrenuo sam se i ja. Kad smo posle sekunde pogledali kroz šoferšajbnu, ispred nas je bio parkirani auto – prepričava Ivan dramu koju je preživeo, prenosi “Kurir”.

Ivan je zadobio težak prelom ruke i, kako dodaje, nije ni slutio da će mu se odmor pretvoriti u košmar. Njegova supruga Marija ima prelom dva pršljena i prekid kičmene moždine.

– Bilo je kao na filmu. Sećam se da sam ispao iz džipa i odleteo 10 metara, a da mi jeleva ruka bukvalno visila. U tom ludilu video sam momka s krvavom glavom i još jednog kako teško hoda. Moja Marija je ostala u kolima, mislim da je tokom tumbanja udarila glavom o krov džipa. Ozbiljno je povređena i izgleda da će ostati potpuno nepokretna. Ne znam da li će biti biljka ili polubiljka. Moram da budem jak zbog nje – priča Ivan.

Vasić dodaje da je razočaran ponašanjem nadležnih iz turističke agencije “Sunline Travel”. Kako kaže, juče ga je u klinici “Le Olivije” u Susu posetio ambasador Srbije u Tunisu, tuniški ministar turizma i vlasnik agencije koji iznajmljuje džipove i obećao im svu pomoć.