Ispovest oca: Kako su mi lekari ubili bebu


Porodica Ivanović iz Smedereva dobila izveštaj sudskih veštaka na osnovu kojeg se vidi da je lekar kriv što je porođaj bio koban po bebu

Zoran Ivanović iz Smedereva tvrdi za Kurir da su mu doktori ubili bebu na porođaju i da za to sada ima dokaze. Njegova supruga Milena porađala se u smederevskoj bolnici 16. maja 2008. godine, a kako je Kurir već pisao, beba je na porođaju doživela gušenje, osam meseci provela je u bolnici i na kraju je umrla. Već dve i po godine traje sudski spor protiv lekara smederevske bolnice.

Konačno, u izveštaju beogradskog Instituta za sudsku medicinu „Milovan Milovanović“ piše da „odluka da se porođaj završi hitnim carskim rezom nije bila pravovremena, što je rezultiralo rađanjem ploda sa znacima teške asfiksije (gušenja) i infekcije“.

– Ubili su mi dete! To tvrdim od samog početaka. Zdravstvena inspekcija dala je nalaz u kojem piše nešto u stilu da je moglo da bude, ali ne mora da znači. Dok su sudski veštaci u svom izveštaju postavili pitanje zašto su zdravstveni inspektori davali kontradiktorne nalaze, lekarska komora Srbije odbila je da izvede lekare pred sud časti zbog navodne zastarelosti predmeta. Moja supruga i ja čekali smo tu bebu punih osam godina!

Trudnoća je bila uredna. Porođaj je tekao normalno. Na kraju sahranismo bebu, a niko još nije odgovoran za to! – očajan je otac Zoran Ivanović.

Dr Hajder-Vuletić: Prvi put čujem!

Dr Sunčica Hajder-Vuletić, koja je porađala Milenu Ivanović, kaže za Kurir da za izveštaje zdravstvene inspekcije, sudskih veštaka i Instituta za sudsku medicinu prvi put čuje od nas, jer ih dosad nije videla.

– Ne znam šta da kažem. Moram da se konsultujem sa advokatom. Zaključak da je odluka o završetku porođaja bila neblagovremena sada prvi put čujem. Na poslu sam – bilo je sve što nam je rekla dr Hajder-Vuletić.