Ispit humanosti


02. april 2013. DRUŠTVO – „Prijatelji za Mariju Milutinov”, naziv je humanitarne izložbe umetničkih slika, koja je sinoć otvorena u prvoj sali osnovne izložbene postavke Muzeja u Smederevu, kako bi se prikupio novac za lečenje male smederevke Marije, obolele od cerebralne paralize, transplantacijom matičnih ćelija u Rusiji.

Udruženje građana za borbu protiv bolesti zavisnosti „Svitanje” iz Smedereva priredilo je ovu prodajnu grupnu izložbu u saradnji sa umetnicima i Muzejom u Smederevu.

Posetioce su pored domaćina dr Jelene Milosavljević, predsednice Udruženja građana „Svitanje” pozdravili i zamenik gradonačelnika Smedereva Bojan Teofilović i dr Ivica Jevtić, član Gradskog veća zadužen za resor zdravstva, otac devojčice Dejan Milutinov, kao i umetnik Srđan Slijepčević u ime slikara izlagača.

Izložba će biti prodajnog karaktera, a sav novac prikupljen od prodaje izloženih umetničkih radova biće usmeren u Fond za lečenje Marije Milutinov.

Pozivaju se smederevci da se priključe ovoj akciji i daju svoj doprinos uspešnom izlečenju naše male sugrađanke.
Više informacija o samoj izložbi možete dobiti od dr Jelene Milosavljević, putem telefona 069/243-73-50, preko veb sajta www.svitanje.org.rs, ili putem e-pošte svitanje.udruzenje@gmail.com

Izložba će biti otvorena do 7. aprila ove godine. Ulaz je slobodan.

Izvor: smederevo.org.rs