Inter mehanika Smederevo


INTER – MEHANIKA DOO Smederevo osnovana je 2002. godine kao društvo sa ograničenom odgovornošću, u privatnom vlasništvu.

Nastala je od preduzeća ”JELA PROMET” DOO, osnovanog 1992. godine, koje se bavilo trgovinom na veliko i inženjering poslovima.

Kupovinom društvenog preduzeća ”METALAC” Skorenovac godine 2003. INTER – MEHANIKA kreće u snažnu eskpanziju kako prostorno i kadrovski, tako i po pitanju proizvodnog programa.

Neprestano ulažući i investirajući u nove proizvodne programe, shvatajući da je na programu remonta i održavanja železničkih vozila u Srbiji poslednjih godina nastala velika praznina, vlasnici Inter – Mehanike investiraju u program proizvodnje i usluga vezanih za železnicu. Godine 2008. na lokaciji ”Stara Železara – UTVA IBZ”, na 1.2 km od železničke stanice Smederevo, izgrađena je moderna hala za remont i održavanje svih tipova teretnih vagona.

INTER – MEHANIKA DOO Smederevo, je danas moderna firma koja se bavi proizvodnjom i u slugama, kako za velike državne sisteme (EPS, Železnica.), privatne firme (USS Serbia, MIN Vagonka Niš, NIS TNG, Inter-Gas.), tako i za sva ostala lica, poznati su kotlovi na biomasu, koji su ”očistili” dvorišta u mnogim vojvođanskim mestima, selima Homolja, Pomoravlja, Šumadije.

Misija preduzeća INTER – MEHANIKA utvrđena je i ostvaruje se zadovoljenjem potreba kupaca – korisnika, zaposlenih i društva u celini, proizvodnjom opreme za šinska vozila, opreme za mašinsku industriju i metalurgiju, termoenergetske i procesne opreme, građevinskih konstrukcija, plovnih objekata, sportske i opreme za dečija igrališta i parkove i opreme za komunalne službe, pružanjem usluga održavanja, rekonstrukcije i ispitivanja šinskih vozila i uređaja za šinska vozila.

Misija je osnova za usmeravanje ukupnog napora svim zaposlenim u ostvarivanju efekata potrebnim za uspešan rad, razvoj i opstanak preduzeća INTER – MEHANIKA na tržištu, kao preduzeća sa izgrađenim sopstvenim identitetom i prepoznatljivim imidžom.

INTER – MEHANIKA DOO Smederevo prostire se na tri lokacije: Centrala firme u okviru koje je smeštena i Specijalizovana radionica za kočnicu na železničkim vozilima KO3 i bravarsko zavarivačka proizvodna hala, nalazi se u novoj industrijskoj zoni Smedereva, Šalinačka bb