Indijski ples u Smederevu


21. avgust 2017. KULTURA – Izvor: Danas – Plesno-muzička grupa iz Indije, predvođena renomiranom plesačicom Gitom Čandran, poznatom po vrhunskom izvođenju indijskog klasičnog plesa baratnatjam, nastupiće u četvrtak, 24. avgusta u velikoj dvorani smederevskog Centra za kulturu.

Program počinje u 20 sati a ulaz je slobodan, prenosi regionalni portal Podunavlje.info.

Gita Čandran svoj nastup gradi na indijskoj mitologiji i ikonografiji hinduističkih božanstava Krišne, Šive i Devi, a predstava „Baratnatjama“, koju će izvesti pred publikom u Smederevu, inspirisana je drevnim indijskim filozofskim konceptom koji spaja Večnu Istinu, Večno Dobro i Večnu Lepotu.

Istaknuta umetnica u svojim nastupima visokih estetskih kvaliteta vešto izražava i prožima pojmove radosti, lepote, vrednosti, stremljenja, mita i duhovnosti.

Promocija umetnosti u obrazovanju je njena strast i naročito mesto u celini njenih angažmana pripada edukovanju mladih i upoznavanju sa vrednostima povezanih sa konceptom klasičnog plesa.

U okviru svog gostovanja u Srbiji, povodom obeležavanja 70 godina nezavisnosti Indije i 70 godina Indijsko-srpskog prijateljstva, trupa Gite Čandran nastupiće 22. avgusta u Beogradu (Madlenianum) i 23. avgusta u Šapcu.