Indijska pesnikinja Mamtu Sagar u Smederevu


14. avgust 2012. KULTURA – Indijska pesnikinja i scenariskinja Mamtu Sagar biće specijalna gošća poetsko-muzičkog performansa koji će se održati u subotu, 18. avgusta u Centru za nove medije – Galeriji 12HUB.

Pored gošće iz Indije učesnici poetsko-muzičkog performansa su beogradska pesnikinja i jedna od tri urednice “11 9 Web streaming poetry” publikacije na 43 jezika Ana Seferović, Igor Stanglicki (elektronika) i Marko Jevtić (gitara).

Uz podršku ambasade Indije, veče pre beogradskog gostovanja Sagar će se predstaviti i smederevskoj publici, javnim čitanjem u Gradskoj biblioteci, najavilo je Udruženje multimedijalnih umetnika AUROPOLIS.

Umetnica iz Indije Sagar pored poezije, kratke proze, esejistike, pozorišnih scenarija, pisanja kolumni, kritika, umetničke recenzije i novinarstva bavi se poetskim performansom i akademskim istraživanjima, profesor je na Univerzitetu u Bangaloru.

Autorka je tri zbirke pesama, četiri pozorišna komada, zbirke eseja i antologije kolumni. Njena dela prevedena su na gotovo sve indijske jezike, engleski, španski, vijetnamski, kineski, ruski, japanski, slovenački i srpski.

Pored dela Sagar i Seferović na poetsko muzičkoj večeri biće predstavljeno prvo izdanje CD kompilacije u produkciji NOFM Internet radija.

Izvor: glas-javnosti.rs